Stena Line Oslo-Fredrikshavn: Legger ned danskebåten | Din Fritid
Her ligger danskebåten ved kai i Oslo, nå blir fergeruten til Fredrikshavn lagt ned.
Stena Line Oslo-Fredrikshavn

Legger ned danskebåten

Ferjeselskapet Stena Line har bestemt seg for å stenge linjen mellom Oslo og Frederikshavn med øyeblikkelig virkning. Tiltaket er en direkte effekt av virkningen som corona-viruset (COVID-19) har på Stena Lines passasjeroperasjoner. Stena Line, som tidligere denne uken varslet 950 ansatte i Sverige, er nå tvunget til å iverksette drastiske tiltak for å senke kostnadene og sikre den viktige godstransporten, forteller selskapet i en pressemelding.

På grunn av Corona-viruset (COVID-19) og reisebegrensningene pålagt av flere land, har Stena Line, som mange andre selskaper i reiselivsnæringen, hatt en kraftig nedgang i bookinger i det siste. Virksomheten i Skandinavia er hardest rammet. Siden lørdag 14. mars har Stena Line suspendert all trafikk mellom Oslo og Frederikshavn og fartøyet Stena Saga, som har operert ruten siden 1994, ligger nå ved kai i Gøteborg. Nå kunngjør Stena Line at virksomheten ikke vil bli gjenopptatt og at linjen legges ned etter mer enn 40 år.
 
– Det er en tøff situasjon for Stena Line, og det tvinger oss til å ta tøffe beslutninger. Ruten Oslo-Frederikshavn er helt avhengig av persontrafikk og den viktige høysesongen om sommeren. Vi har gjort en vurdering av at vi i praksis mister hele høysesongen i år, og vi har rett og slett ikke råd til å vente og håpe på neste sommer, sier Niclas Mårtensson, administrerende direktør i Stena Line.

Stena Line holder for tiden en oversikt over driften i alle regioner på grunn av den fallende passasjeroperasjonen og utelukker ikke at det vil bli flere reduksjoner eller endringer i rutetider og linjenettet. – Hovedfokuset vårt er å holde varestrømmen gående og sikre den viktige godstransporten til og fra Sverige, men også på våre andre ruter i Europa, sier Niclas Mårtensson.
Nedleggelsen av linjen Oslo-Frederikshavn betyr at rundt 30 ansatte blir sagt opp på Stena Lines norske kontor i Oslo. Stena Saga har svensk stab ombord, og disse er blant totalt 950 ansatte i Sverige som mandag fikk sin oppsigelse.
 

Fakta: Oslo-Frederikshavn

Ruten Oslo-Frederikshavn startet i 1979 og har siden den gang blitt drevet av tre forskjellige fartøyer, alle kalt Stena Saga. Nesten en halv million passasjerer reiser årlig på linjen, hvorav de fleste kommer fra Norge, der skipet Stena Saga populært kalles “Danskebåten”. Siden oppstarten og til og med i dag, er det hovedsakelig shopping, god mat, dans og underholdning som er utmerket linjen som er kjent for både sine helgebesøk og familiekonseptet “Barnebåt” i sommerhøysesongen. Blant de lojale kundene er en Facebook-gruppe kalt “Stena Sagas Friends” som har mer enn 12 000 medlemmer.

Sjekk ut Din Fritids store oversikt over alle ferjetilbud til kontinentet, med prissammenligninger HER.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden