Norske sommercampinger: Sommer, sommer, sommer! | Din Fritid
Norske sommercampinger

Sommer, sommer, sommer!

Det er en deilig tid vi er inne i. Vi har samlet fem norske campingplasser som alle har noe ekstra å by på nettopp i sommersesongen og som er vel verdt et besøk.

Kristiansand Feriesenter

Ytterst i Kristiansands flotte skjærgård finner du Kristiansand Feriesenter, Dvergsnestangen. Plassen er et 5-stjerners feriesenter for campingvogn, bobil og telt. Her finner du også leiligheter, hytter og motellrom. Plasseringen med sjøen på tre kanter er virkelig unik. Her finner du en flott strand, lekeområder med hoppepute, vannsklie og lekeapparater. Det er også gode turmuligheter i området.
For de gjennomreisende er det 25 plasser, hvorav de fleste har sjøutsikt. Det er 12 kilometer til sentrum i Kristiansand, og her er det virkelig mye som skjer sommerstid.


Kristiansand Feriesenter

Rognstranda Camping

Totalt er det plass til 250 enheter, og 100 av disse er for drop-in-besøkende. Er du heldig kan du kapre en av de 35 plassene ved stranden. Kortere vei til hav og strand finner du neppe!
Det er flotte bademuligheter med tre langgrunne strender og blankskurte svaberg. Her er det også en geopark der du kan lære om de spesielle lokale bergartene. En populær aktivitet er kyststien på hele 70 kilometer, som passerer campingen.
Campingen har interne aktiviteter i høysesongen, i tillegg er det flere festivaler i Langesund og Brevik. Mer info om disse finner du på telemarkshistorier.no. Et kvarters kjøretur fra campingen ligger Wrightegaarden i Langesund, der det spilles konserter hele sommeren.
Det er kort vei til shoppingsenter med 85 butikker. På campingen er det butikk, moderne servicebygg med barneavdeling, lekeplass og fotballbinge. Og ikke minst viktig: Ny tømmestasjon for bobiler.
Rognstranda camping ble i 2018 kåret til Årets Topp Campingplass av NBCC.


Rognstranda Camping


Gode fasiliteter på Rognstranda Camping.

Solstrand Camping

Solstrand Camping ligger idyllisk til ved Audnaelva med hytter, leiligheter og et stort område for bobil, campingvogn og telt. Dette er en trygg og rusfri campingplass som passer ypperlig for familier. Her er det en stor lekeplass med hoppepute og badeplass sentralt plassert midt på området. Solstrand er eid av 20 menigheter fra De Frie Evangeliske Forsamlinger og drives på et kristent grunnlag.
Totalt er det 57 faste og 32 drop-in-plasser, 11 av plassene for gjennomreisende ligger ved vannkanten, og like mange har en flott plassering med utsikt over sjøen.
I sommer er det familieleir og sommerstevne på plassen samt lokalt arrangert konsert med Trygve Skaug. Sjekk også ut visitnorway.no og Lindesnes-regionen for oppdatert oversikt over hva som skjer. På campingen er det bademuligheter, og her er også en hoppepute for barna.
På kommunens hjemmesider (lindesnes.kommune.no) finner du tips om ti toppturer, og på telltur.no finner du en anbefalt løype til Hommefløyen med utsikt over Solstrand. Nærmeste tettsted er Vigeland, fire kilometer unna. Det er 15 km til Mandal.


Solstrand Camping


Det er mange aktiviteter i tillegg til bademuligheter på Solstrand Camping.


Mulighet for å leie kano på Solstrand Camping.

Sørlandet Feriesenter

Her finner du oppvarmede utendørsbasseng, lekeplass, ballbinge, sandstrand, minigolf og mer til. Campingplassen har en idyllisk beliggenhet ved fjorden, midt mellom Risør og Lyngør. I tillegg til bassenganlegget er det sandstrand og svaberg.
Kapasiteten er på rundt 180 plasser, hvor halvparten av disse er for gjennomreisende. Noen med utsikt. Her finner du egne bobilplasser, et teltområde og plasser for campingvogner. I sommer blir det Se & Hørs sommershow, Azun trikseskole og Kaptein Svartskjegg-show. 
Det er en oversikt over hva som skjer på hjemmesidene til campingen: sorlandet-feriesenter.no, klikk Aktiviteter. Sjekk ut sommerens festivaler ved å klikke deg videre til Festivaler. Et populært reisemål er jettegrytene på Sild. Her finner du naturens eget badekar. Et annet tips er Hisåsen med panoramautsikt over Skagerak, Risør og Lyngør. 
Risør og Tvedestrand ligger 20km unna. 
På campingen finner du sommerbutikk, sommerkafé med à la carte-meny, lekeplass og moderne servicebygg med familierom og egne barneavdelinger.  


Sommeridyll på Sørlandet Feriesenter


På Sørlandet Feriesenter kan du velge om du vil bade i basseng eller i sjøen.


Bryggene på Sørlandet Camping.


Aktiviteter for enhver smak.


Jettegrytene.

Tingsaker Camping

Campingen ligger kun 700-800 meter fra Lillesand sentrum. Her er det et yrende liv i juli med konserter og mange spennende arrangementer. Campingen har plass til 175 enheter. Det er mange oppmerkede turløyper i nærområdet. Her er det også lekeplasser for barna med blant annet hoppepute. Campingen ligger omtrent på stranda, hvor det er langgrunt ut til ei badeøy med dypere vann.
I sommer blir det sjørøvershow, Se & Hør-show og Azun fotballshow. Det mest unike med plassen er nok beliggenheten; ved sjøen og likevel sentrumsnært. Det er kun 15 minutter å kjøre fra campingen til Dyreparken.


Tingsaker Camping


Flotte fasiliteter på Tingsaker Camping!


Idylliske omgivelser på Tingsaker Camping.


Langgrundt og barnevennlig.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Finnes i utgave: 

På forsiden