Åpner våren 2022:: Ny fergerute fra Kristiansand til Nederland | Din Fritid
Åpner våren 2022:

Ny fergerute fra Kristiansand til Nederland

Den 7. april går startskuddet for den nye fergeruten, og den nyinnleide båten MS Romantika vil settes i fast drift mellom Eemshaven i Nederland og Kristiansand i Norge.

Selskapet Holland Norway Lines BV forteller at de har leid båten for minimum tre år. Båten gikk før pandemien i rute mellom Riga og Stockholm. Det ligger omfattende markedsundersøkelser bak etableringen av den nye ruten, forteller selskapet. I Eemshaven vil det bli bygget en ny såkalt roro-kai, noe som betyr at skipet også vil ta rullende last. Bobiler, personbiler og campingvogner inkludert. 

Selskapet bak etableringen er opptatt av å vise et miljøengasjement, og har som uttalt mål å bli klimanøytrale innen 2025. Fergen er derfor utstyrt med flere løsninger for å ivareta miljøet, står det å lese i pressemeldingen uten at det er nærmere spesifisert.

Reisetiden blir lik, med avgang fra Kristiansand eller Eemhaven 15. Ankomst blir kl 9 dagen etter, totalt 18 timer reisetid. Det blir tre avganger i uken fra Kristiansand (onsdag, fredag og søndag) og tre avganger fra Eemshaven (tirsdag, torsdag og lørdag). Om bord er det flere restauranter, kafeer, taxfree-butikker og underholdning. Prisene begynner på 300 euro per person tur-retur med lugar og uten kjøretøy. En stikkprøve på prisen fra Kristiansand 29.6 med retur 14.7 og en 6,99 meter lang bobil koster 875 euro. Samme datoer med bil og campingvognekvipasje på over 10 meter koster 1175 euro. 

Her kan du sjekke avganger og priser. (Ekstern lenke som åpnes i separat vindu).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden