: 19 herlige danske opplevelser | Din Fritid

19 herlige danske opplevelser

Det er noen steder som er verdt et besøk mer enn en gang! Danmark for eksempel. Der slutter det aldri å være deilig.


Ebeltoft er et koselig sted for både aktiviteter og avslapning. Foto: Anja Guerrera

Ebeltoft

Den lille byen Ebeltoft med sine sjarmerende smale brosteins belagte gater, fredete bygninger, verdens minste rådhus og Fregatten Jylland er et utmerket utfluktsmål. Gågaten byr på små spesialbutikker og gode restauranter. I enden av gågaten ligger det vakre rådhuset. Fregatten Jylland, Ebeltoft Zoo & Safari, samt Skandinavisk Dyrepark er også et besøk verdt. Djursland er en oase for hele familien og utmerket som feriedestinasjon hele året. Alt hva en måtte ønske seg av aktiviteter, naturopplevelser, attraksjoner og severdigheter finner du innen for en rimelig avstand. En typisk dansk liten by der brosteiner og skjeve hus gir deg følelsen av å befinne seg i en svunnen tid. Den lille byen satser på å trekke tursiter med opplevelser, kunst, kultur og god mat. Her finner du også Skandinavisk Dyrepark, Ebeltoft Zoo & Safari, samt Glassmuseet. Uten problem kan du tilbringe en hel dag i Djurs Sommerland, og Kattegatsenteret byr på spennende opplevelser under havet. Mols har også gode fiskemuligheter både fra land og fra båt. Er du interessert i kirker er Jyllands eneste rundekirke verdt et besøk. Er det slott og herregårder som står på listen er du kommet til rett sted.


Her ligger Felix å nyter sola, og oppmerksomheten.

Akvariet

Liv, Felix og Thor er tre seler som lever på Akvariet til glede og forlystelse for barn og voksne. Her er Felix ute og nyter den første sommersolen.


Foto: www.fregatten-jylland.dk/

Fregatten

Fregatten Jylland var med i danskenes siste sjøslag i 1864. Mest spennende for oss nordmenn er det kanskje at den en gang hadde en matros ved navn prins Carl. Han ble senere Kong Håkon den 7. av Norge. Fregatten kan besøkes i Ebeltoft. Inne i den store fregatten er det laget en ganske livaktig fremstilling av det som skjedde under det store sjøslaget i 1864. Det er til og med lagt på lyd av skrikende sjømenn. Mulig at barna synes dette blir litt i overkant spennende, men historien forteller at dette var tøffe sjøfolk som ikke lot seg pille på nesen. Hvert ”lag” hadde en egen mann hvis eneste oppgave var å holde styr på matrosenes temperament. Dette var barka karer som tydde til hardere metoder enn bare slagferdig munnbruk. Dekorasjonene på skipene skulle vise hvilken velstand landet de kom fra hadde. Danmark utsmykning på baugen viser korn for føde, fisk for havets frukter, en krone for kongedømme, et oksehode for landbruk og kjøttproduksjon (ikke synlig på bildet) og hjertene var kanskje for hjertelige dansker, eller kjærlighet til folket.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden