: Ferie på Fyn | Din Fritid

Ferie på Fyn

Du skal ikke langt fra allfarvei på Fyn før du er midt i eventyrlandskapet. Forbi koselige landsbyer ligger imponerende slott og gods omgitt av staselige alleer og hager.

Fyn

Det ligger hele 123 slott og herregårder på Danmarks nest største øy, deriblant Egeskov som er et av Europas flotteste renessanseslott. Det er omtrent umulig å unngå at ferien blir et eventyr dersom du legger den til Fyn, for øya er attpåtil dikter H.C. Andersens fødested og inspirasjonskilde. Omtrent 30 av Fyns slott og herregårder er åpne for publikum, enten som museer, overnattingssteder, kulturinstitusjoner eller restauranter. Egeskov slott er Europas best bevarte vannborg fra renessansen. I 2012 ble slottshagen kåret til Europas beste historiske hage, og er av CNN blitt kåret til en av de 12 mest fantastiske hagene i verden. Den danske lyriker, ingeniør og oppfinner Piet Hein var i sin tid hyppig gjest på Egeskov, og i hagen finner du i dag en ellipse, et solur og en labyrint oppkalt etter ham. I gjennomsnitt tar det de besøkende (som våger) et kvarter å finne veien inn til sentrum av labyrinten. Innendørs kan du blant annet besøke et veteranmuseum, et motorsykkelmuseum, et dukkemuseum, og et museum med redningskjøretøyer.


H.C. Andersens hus.

H.C. Andersens Fyn

Hans Christian Andersen ble født i Odense i 1805. I 1867, åtte år før sin død, ble H.C. Andersen utnevnt til æresborger av Odense i byens rådhus. I Odense kan du bli kjent med dikteren på museet H.C. Andersens hus. Her møter du ham fra barndomsårene som fattig skomakersønn, tiden på vei mot drømmenes mål i København, gjennom skolegang, dikterdebut, forfatterkarriere og alderdom. I Odense kan du også se H.C. Andersens barndomshjem. H.C. var også glad i å oppholde seg på slottene og godsene på Fyn, og Broholm gods, Lykkesholm slott og Glorup slott er noen av dem han besøkte.

Ting å gjøre, steder å se…

H.C. Andersens Museum, http://museum.odense.dk/museer/hc-andersens-hus Fyrtøjet, et kultursenter for barn, www.visitfyn.dk/danimarca/museums/leg-dit-eget-eventyr Egeskov Slot, www.egeskov.dk/en Mat giraffene i Odense Zoo, www.odensezoo.dk/oplevelser/taet-paa-giraffer/ Dra på hvalsafari i Middelfart, www.visitmiddelfart.dk/danmark/hvalsafari-gdk715247 “Følg fødevareruten på cykel.” Fyn er også svært godt kjent for sine lokale råvarer og produkter. De har til og med satt sammen en sykkelrute som bokstavelig talt gir deg en smakebit av alt det deilig øya har å by på. www.visitmiddelfart.dk/fyn/smag-og-oplev-middelfart

Prøve noe nytt?

Vil du prøve en litt annerledes form for camping? Hva med å sjekke inn i tretoppene for en natt? Med egen guide blir hele familien innlosjert i hver sin hengekøye, hele femten meter over bakken. Middagene tilberedes og nytes i skogen, og når dere våkner morgen etter fires dere ned til jorden igjen og avslutter oppholdet med en deilig frokost. http://klatretrae.dk/index.php?option­com_content&view­article&id=14&I...

Campingplasser

Camp Hverringe – 5 stjerner, www.camphverringe.dk/camphverringe Emmerbølle Strand Camping – 4 stjerner, www.emmerbolle.dk/en/ Bøsøre Strand Camping, 5 stjerner, www.bosore.dk.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden