: Ny sykkelrute i København | Din Fritid

Ny sykkelrute i København

Havneringen kalles den nye 13 kilometer lange sammenhengende sykkelruten langs havnen i København.

Ruten går gjennom vakker natur, historiske attraksjoner, og noen av de mer ukjente bydelene i København. Det er ikke rart danskene liker å kalle København for Europas sykkelhovedstad.

Sykkelkultur

Hver dag sykles det 1,34 millioner kilometer i København, og det er ikke bare danskene som trives på to hjul. 52 prosent av turister oppgir sykkelkulturen som en av de største grunnene til at de velger å besøke København, og danskene selv sier at om det fantes flere grønne arealer ville de bevege seg enda mer utendørs. Dette har kommunen tatt til etterrretning, og Havneringen lanseres som en grønn rute gjennom totalt 12 ulike byområder. Mer info: www.visitcopenhagen.dk/da/havneringen

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden