Moseldalen: På to hjul | Din Fritid
Det er perfekt å sykle langs Mosel-elven, ikke bratt noe sted og godt tilrettelagt.
Moseldalen

På to hjul

Det er en opplevelse å sykle langs tyske elver generelt. Her i Moseldalen får du tilrettelagte sykkelstier, utallige opplevelser og et godt utvalg av serveringssteder langs den svingete Moselelven. Og det beste av alt: Her finnes det ingen motbakker!

I tillegg til alt dette, har Moseldalen de mest intime og trivelige småbyene i hele Tyskland, etter min mening. Med bobil eller campingvogn har de fleste mulighet til å ta med seg sykkel. Etter mange timer i bilen er det deilig å parkere og trille frem sykkelen for å utforske dagens nabolag.

Utallige muligheter

Det finnes så mange muligheter at det oppleves som unødvendig å oppgi en eller flere konkrete ruter. Det fine med det er at du kan hoppe på sykkelen der hvor du likevel har bestemt deg for å tilbringe litt tid. Hele området langs elven byr på opplevelser, likevel er det variasjon nok til at det aldri blir kjedelig. Ikke trenger du å pakke piknikkurven heller, for du finner serveringssteder nær sagt overalt hvor det er folk.

Sykkelentusiaster fra hele verden har sykkelferie i Moseldalen på sin liste over opplevelser man bare må få med seg i løpet av livet. Det finnes mange lokale firmaer som lever av å tilrettelegge og transportere syklister til og fra hotell - og tilby lokal guiding. Med sykkel bakpå bobilen eller vogna har du et utgangspunkt en hotellturist bare kan drømme om.

Tips

Trier er Tysklands eldste by, og et flott sted å utforske romersk historie på to hjul. Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Cochem og Beilstein byr alle på slott og ruiner som tårner seg over byene. Gå heller ikke glipp av vingårdene langs dalen, med sin fantastiske panoramautsikt.

Ute etter tips til sykkelsteder i Tyskland? Sjekk ut nettsiden: germany.travel/cycling eller søk på «cycling Moselle» på germany.travel/en

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden