Viktige detaljer om du skal:: Til Danmark i sommer? | Din Fritid
Danmark har mye å by på til bobilfolket, også naturmessig. Foto: Frederik Maj.
Viktige detaljer om du skal:

Til Danmark i sommer?

Utenriksdepartementet tillater nordmenn å reise til Danmark fra den 15. juni. Det betyr at nordmenn kan oppleve danmarksferie i sommer, men det stilles noen absolutt krav for å slippe inn av dansk politi. Viktig oppdatering 12. juni og 13. juni: Man får nå lov til å kjøre gjennom Sverige - om man ikke stopper.

Viktig oppdatering:

På dagens (12. juni) pressekonferansen opplyste statsminister Erna Solberg at det er mulig å kjøre gjennom Sverige dersom man skal reise til Danmark:

– Men da kan man ikke stoppe eller overnatte på veien, sier Solberg. På regjeringens side for reiseråd står dette:

“Du står fritt til å reise gjennom Sverige i egen bil. Velg raskeste vei og husk å overholde smittevernregler når du stopper. Du vil ikke måtte gå i karantene når du kommer hjem.”

Danmark innfører flere restriksjoner, det ene gjelder hovedstaden København og nærliggende Frederiksberg kommune. Der får turister ikke lov til å overnatte. Det kan man i alle andre områder av landet, men det kreves at man kan dokumentere at man har booket minst seks overnattinger på f.eks en campingplass. 

Det har vært uklart hvorvidt en slik bookingbekreftelse må inneholde navnene på alle personer i reisefølget. Noe som jo kan være ganske så upraktisk. CampingOutdoor Danmark kan nå bekrefte at det holder at det står ett navn på bestillingsbekreftelsen, og at det er føreren av bilen. Om følget benytter flere kjøretøy skal man ha en kopi av bekreftelsen i alle kjøretøy.

Fastliggere

Har du vogn på fastliggerplass i Danmark kan du nå reise dit, men kun for opphold på seks netter eller lenger. Det kreves dokumentasjon eller korrespondanse med campingplassen som bekrefter, med navn, at man har tenkt å overnatte minimum seks netter på campingen.

For øvrig får campingplasser igjen lov til å åpne sine innendørs leke- og badeland igjen den 8. juni.


Danske strender er en magnet på nordmenn. Selv om det er mer tungvint enn vanlig blir det likevel mulig å oppleve det i sommer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden