Danske småbyer: 15 koselige småbyer i Danmark | Din Fritid
Ebeltoft er en av småbyene vi anbefaler å ta en tur innom.
Danske småbyer

15 koselige småbyer i Danmark

Det finnes så mange hyggelige steder å besøke i Danmark. Alt fra fornøyelsesparker til storbyer og naturopplevelser. Her får du 15 tips til koselige småbyer du bør besøke.

1

Skagen

Reis til toppen av Danmark og opplev idylliske Skagen. Den gamle fiskebyen er selve bildet på dansk hygge og inviterer til en ferie som er både inspirerende og avslappende. Nyt det gode liv, det vakre lyset og besøk odden der to hav møtes. Her er vår guide til Skagen!

2

Blokhus

Den aktive ferieby Blokhus ligger lige ud til en af Nordeuropas bedste badestrande ved Vesterhavet og ikke langt fra forlystelsesparken Fårup Sommerland, Skulpturparken Blokhus, Center for Papirkunst og mange andre spændende attraktioner.

3

Løkken

Løkken er en klassisk badeby, kjent for sine fine strender og de 500 karakteristiske hvite badehusene kalt “den hvide by”. Hit har folk reist i generasjoner for å oppleve nærheten til havet, byens rike kaféliv og ekte danske hygge. Løkken er også et av de mest nybegynnervennlige surfestedene i Danmark.

4

Klitmøller/Vorupør

Klitmøller er en koselig fiskerlandsby og en livlig badeby med en vakker strand. For surfere fra hele verden er Klitmøller definitivt stedet å møtes for å ri på bølgene. Byen tilbyr dessuten innbydende gastronomi og små, koselige butikker.

5

Søndervig

Søndervig er en av de mest populære feriestedene på Nordsjøkysten. Beliggenheten ved havet, nær fjorden og omgitt av herlige sanddyner, byr på mange muligheter for en avslappende ferie.

6

Øster Hurup

Øster Hurup er en gammel fiskerby på Jyllands østkyst, som kun har 1000 innbyggere i vintermånedene - et tall som multipliseres i sommersesongen. Om sommeren er byen full av restauranter, diskoteker og flere andre aktiviteter.

7

Mariager

Mariager ligger flott til ved Mariager Fjord på østsiden av Jylland. Her finner du et veldig hyggelig trekantet torg, smale brosteinsgater og fargerike bindeverkshus.

8

Ebeltoft

Ebeltoft er spesielt koselig med sine gamle hus og brosteinsgater. Her kan du borde en av verdens største treskip og verdens siste propelldrevne fregatt, «Fregatt Jylland».

9

Ribe

Ribe er både Danmarks eldste by og Nordens eldste handelsby. Den ligger vakkert til i flatt myr-landskap, byen byr på ren idyll med velbevarte hus og klostre fra middelalderen.

10

Faaborg

Faaborg har en ualminnelig flott beliggenhet ut til vannet. Det gamle bysentrum er ren idyll, og på Faaborg Museum finner du en stor samling av de Fynske malerne - Fynboerne.

11

Dragør

Ønsker du å kombinere en storbytur til København med en fredeligere småby-atmosfære, kan vi anbefale en tur til den gamle fiskerlandsbyen Dragør. Lokalisert bare 12 km fra København, byr den koselige byen på små, sjarmerende hus, en hyggelig havn og en særdeles vakker strand.

12

Stege

Stege er den største byen på Møn og ligger flott til ut mot en bukt. Besøk byens gamleby mens du er her, med den kjente Mølleporten og flere gamle hus, som blant annet Kammerrådsgården på torget.

13

Svaneke

Svaneke er Bornholms best bevarte gamleby, med sokkel- og bindingsverkhus i de svingete gatene, som stråler ut fra havna. En veldig hyggelig by som definitivt må besøkes om du er på Bornholm.

14

Tisvildeleje

Uansett når på året, Tisvildeleje, eller bare Tisvilde, er alltid verdt et besøk. Byen kan blant annet lokke med koselige kafeer, folkefester, operaoppsetninger og markeder, samt en kilometerlang og barnevennlig sandstrand med flotte sanddyner og et vakkert skogsområde like bak.

15

Gilleleje

Gilleleje ligger på Sjællands nordligste punkt, Gilbjerghoved. Selv om byen er en travel turist-, handels- og fiskerby, er mange av de opprinnelige idylliske, små gatene og halmtakene fortsatt godt bevarte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden