Reime & Lode: Flere hjul å stå på | Din Fritid
Reime & Lode

Flere hjul å stå på

– Vi ønsker å være sytelause, det vil si at ting skal være enkelt. Vi er en komplett leverandør som fikser alt! Din Fritid har vært på besøk hos forhandleren Reime & Lode på Nærbø i Rogaland. De har langt mer enn en bobilbutikk å vise frem.


Bobilselger Kristian Skårland, gründer Nikolai Reime, daglig leder Åsulv Salte og bobilselger Trygve Hestås er alle glad for at bobilavdelingen i selskapet stadig vokser.

Det er Reime & Lodes daglige leder Åsulv Sylte som forteller om jærske tradisjoner og sytelause holdninger.

Selskapet ble etablert rett etter andre verdenskrig. Først med bilverksted, senere med bilberging. Deretter bobilsalg i et lite hjørne av lokalene. Siden den gang i 2002 har bobiler blitt stadig viktigere for firmaet. I 2010 fikk bobilavdelingen eget lokale i nærheten. Med innendørs utstillingshall og tilbehørsbutikk var det stor stas.

Verdier

– Hva er den største fordelen til Reime & Lode?

– Vi jobber mye med holdninger. Alle som er ansatt hos oss skal ha fokus på kunden, og service er et stikkord for hvordan alle våre kunder skal bli møtt, forteller daglig leder Åsulv Salte. Flere ganger i løpet av den tiden det tar å gå gjennom alle haller og avdelinger gjentar han dette budskapet for Din Fritid.

– I tillegg har vi en holdning om at alle kunder skal behandles likt, enten de skal kjøpe en ny Morelo til flere millioner kroner eller en brukt Itineo til noen hundre tusen, understreker Salte alvorlig.

Verksted

Det begynte med verksteddrift, og det er fremdeles bærebjelken hos Reime & Lode. Firmaet har et autorisert Fiat- og Mercedes-verksted, noe som gir en ekstra trygghet når det gjelder å kunne gi kundene et reelt valg på chassis for deres bobil, i den forstand at selskapet kan tilby godkjent service på både Sprinter og Ducato.


I førstelinjen: Verksmester Ole Johan Hølland har ansvaret for service og reparasjoner på lastebiler og bobiler hos Reime & Lode, og er gjerne den første som møter kundene.


Tønnes Helberg har jobbet på verkstedet til Reime & Lode i 42 år, og bruker sin erfaring til å fikse det meste.

På verkstedet treffer vi Tønnes Helberg, som har jobbet hos Reime & Lode i 42 år. En bobil står på løftebukker og nesten hele sideskjørtet skal byttes. Mekanikeren forteller at han trives med variert arbeid hvor han kan bruke av sin erfaring.

Reime & Lode tilbyr det meste på ettermarkedssiden: Service og EU-kontroll av bil, bobil, lastebil og henger.

Allsidig

Reime & Lode har også butikk med salg av nye og brukte Peugeot- og Mitsubishi-personbiler.

I tillegg driver selskapet bilberging, bensinstasjon, dekkhotell og har en egen karosseriavdeling.


Dekkhotell er en av tjenestene som tilbys.

– For kundene gir dette fordeler i form av en bred, men samlet kompetanse, forteller Åsulv.

– For oss som firma gir det gode muligheter til å være fleksible med hvor de ansatte jobber, etter som hvor det er behov. Våre mekanikere er svært fleksible og dyktige, og kan like gjerne jobbe på bobil som lastebil.

Mens Din Fritid er på besøk kommer det inn en kunde med motortrøbbel. Bilen trenger å dyttes de siste meterne bort til verkstedet, og daglig leder Åsulv avbryter med den største selvfølgelighet intervjuet for å hjelpe til. Det er virkelig tydelig at kunden er i fokus, også om du er sjef!


Midt under intervjuet trenger en bil dyttehjelp og villige hender dukker opp fra overalt, inkludert daglig leder Åsulv Salte.

Økonomi

73 år uten tap sier en del om selskapets økonomiske sans. Omsetningen i 2017 var på 187 millioner, med et resultat på 4,9 millioner kroner.

Av denne omsetningen stod verkstedet for i underkant av 40 millioner kroner. Resterende omsetning fordeler seg omtrent likt på personbilsalg (40%) og bobilsalg (40%), mens karosseriavdelingen står for de siste 20%.

Avansert bilberging

Reime & Lode har 50 års erfaring med bilberging, og bilparken med redningsbiler er imponerende.

Nå har det seg slik at Reime & Lodes bilbergingssjef, Egon Undheim, også har bobil. I tillegg har Rapido-eieren praktisk sans, og har vært med på å utvikle en smart løsning:


Egon Undheim er ansvarlig for bilberging hos Reime & Lode, på fritiden kjører han helst bobil.

Havarerte bobiler med automatgir skal normalt ikke taues. Problemet er bare at mange modeller er for høye til å få plass på planet til en redningsbil - det er tross alt begrenset høyde under bruer og i tuneller. Derfor har Reime & Lode utviklet en egen spesialtralle til høye bobiler med automatgir. Denne kan senkes for enkel lasting. Før transport heves hengeren for å få nødvendig bakkeklaring, men ikke mer enn at doningen fremdeles går klar av bruer og tunneltak.


Denne spesial-bobilhengeren er utviklet av Reime & Lode og brukes til berging av tunge bobiler med automatgir.

Jærske tradisjoner

Reime & Lode er et firma som er forsiktig, men som gjerne bygger sten på sten - etter god lokal tradisjon. Nå er selskapet i en fase hvor de satser ekstra, spesielt på bobilavdelingen.

Nabotomten til bobilbutikken er kjøpt opp, og der vil det komme en ny utstillingshall på 1000 kvadratmeter. Det gir ekstra kapasitet og plass til å vise frem bobilene som er til salgs. I dag står nye og brukte enheter tett parkert for å utnytte plassen innendørs. Samtidig er det også ansatt en ny selger.


Kristian Skårland trives i bobilavdelingen hos Reime & Lode, og gleder seg til enda større lokaler når nabotomta skal bygges ut.


Dagens innendørs utstillingshall blir snart supplert med en ny flott bygning på nabotomta, som nylig er kjøpt.

REIME & LODE

Firmaet Reime & Lode AS ble startet av Norvald Reime og Ingolf Lode i september 1945. Virksomheten startet med bilreparasjoner i et gammelt, nedlagt ysteri nord for Nærbø stasjon. Verktøy var mangelvare på denne tiden, likevel gikk det så bra at firmaet snart måtte ansette hjelp. I dag har firmaet i overkant av 50 ansatte, fordelt på ti avdelinger. Det drives nå bensinstasjon, bilberging, verksted (for både person/varebil, bobil, lastebil), dekkhall og salgsavdelinger. Salgsavdelingene dekker både nytt og brukt av person/varebil, bobil og tilhengere.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden