Østfold - det nye caravanfylket: Williams Caravan: Nybygg til 80 millioner | Din Fritid
Østfold - det nye caravanfylket: Williams Caravan

Nybygg til 80 millioner

– Jeg har gått og ruget på disse planene i 5 år. Nå blir de realisert. Vi kommer til å bli så mye mer effektive og ikke minst kan vi tilby våre kunder en lys og trivelig opplevelse - også vinterstid. I de nybygde lokalene kommer alle biler og vogner innendørs i utstillingen, forteller en stolt Sverre William Olsen til Din Fritid.

– Jeg opplever det som at caravanbransjen generelt er ganske så trege, og henger etter i utviklingen. Jeg synes mange i vår bransje har mye å hente på å være mer framoverlent. Det vi gjør nå er et tydelig eksempel på at det trengs å satses, forteller Sverre:

– Vi vil tilby et av Norges største caravananlegg, med stor tilbehørsbutikk og utallige modeller i utstillingen. I tillegg vil du hos oss få gratis bobilplass i ett døgn - med strøm og tilgang på tømmestasjon, gassautomat, vannpåfylling, toalett og dusj. Om du i tillegg plukker med deg en lapp og plasserer i frontruta på kvelden, leverer vi fire ferske rundstykker og dagens avis neste morgen. Det er en gratis prøveordning vi tester ut for å vise at vi er levende opptatt av våre kunder og at de er hjertelig velkomne, forteller Sverre William.

Samtidig understreker Olsen at de er avhengige av at folk oppfører seg. Svært få kan ødelegge for veldig mange. Derfor vil vektere jevnlig kontrollere området, tømmestasjon og sanitæranlegg inkludert.

 

Nybygg til 80 mill

De nye lokalene til Williams ligger i Råde, rett sør for Moss. Strategisk plassert langs E6 vil de store utstillingsvinduene tiltrekke seg mange blikk fra landets mest trafikkerte bilvei. Bygget har to etasjer på til sammen 6300 kvadratmeter og er spesialkonstruert for å gi maksimal utstillingsflate.

Egentlig skulle bygget vært klart til bruk 1. april, men nå ligger det an til åpning i juni. Det blir flere markeringer fremover, og offisiell åpning blir 1. september.

– Hvordan er bygget finansiert, det er et stort prosjekt?

– Det er ikke vi selv som er byggherre, men den lokale aktøren Peder Eiendom AS. De står for investeringen, mens vi leier. Totalt snakker vi om et anlegg til 80 millioner kroner. Om vi slår sammen det vi har betalt i leie på to steder så kommer vi ikke så veldig langt unna, og som sagt så får alle ansatte en langt mer effektiv hverdag. Det gleder vi oss til, smiler en godt fornøyd sjef.


Kjempeanlegg: De nye lokalene til Williams Caravan i Råde er skreddersydd bedriften. Totalt 80 millioner kroner er inestert i anlegget som vil få kun innendørs utstilling.

 

Opplevelsen

– Det blir viktig for oss å skape et miljø hvor det er trivelig for kunder å komme - også i de mørke vintermånedene. At alt er innendørs, lyst, varmt og trivelig er en god start. Så skal vi lage utstillinger og temaer som gjør at folk ikke bare får lyst til å komme; de skal gjerne bli her et par timer og kikke på produktene våre. Vi frir til kundene med egen slush-maskin og softis-maskin og en av landets største tilbehørsbutikker.

– Hvordan vil dere dele opp det store lokalet?

– I andre etasje vil det kun bli utstilling av vogner og bobiler. Her har vi et hjørne med spesielt god sikt til E6. I dette hjørnet skal vi vise frem godbitene.

– Hva med andre merker, det er vel flere produsenter som banker på døren til så presentable lokaler?

– Det er vel ingen tvil om at vi nå både har kapasitet og blir en attraktiv forhandler som andre produsenter kanskje legger merke til, men foreløpig har vi ingen konkrete planer om å endre på vår produktportefølje.


Under konstruksjon: Da vi besøkte lokalene i slutten på april var det fremdeles mye arbeid igjen for å få ferdigstilt lokalene. Men før ferien vil butikken kunne fylles opp av bobiler, vogner og caravantilbehør. Utendørs vil det bli gratis bobilplass med alle fasiliteter.

 

Utstillinger

Williams og Perry har vært i bransjen lenge, og Olsen forteller at de kommer til å benytte samarbeidspartnernes kompetanse for å fylle de to etasjene med spennende utstillinger. For eksempel skal Isabella bygge opp et trivelig miljø for å vise frem sine fortelt.

Per i dag er nye Williams sine samarbeidspartnere Caravan Supply, Dethleffs, Fendt, Globecar, Hobby, Isabella, Kama, Roadcar, Sunlight, og Viking Telt.

 

Slås sammen

– Hos Perry selges det årlig 130 vogner, med kun ett verkstedløp. Det krever svart belte i fleksibilitet, og enkelte ganger har vi flyttet på samme vogn eller bobil sju ganger. Det betyr at det går mye tid på å tilpasse driften til lokalene. Den faktoren har vi redusert til et minimum. Nå gleder jeg meg bare til å sette i gang!

–Perry og Williams Caravan slås formelt sammen til et nytt selskap i sommer, og kommer da under samme tak. I tillegg eier Olsen Twin Caravan i Lillestrøm.

– Nå kan selgerne derfra ta med seg kunder til Råde, hvor vi kan vise frem et modellutvalg uten like, selv om handelen og oppfølgingen skjer fortsatt fra Twin. En fordel for alle parter, smiler Sverre William.

Han forteller at plasseringen i Råde ikke er tilfeldig: Det er hele 14 campingplasser innenfor en radius på 30 minutters kjøretid fra det nye senteret.

 

Kreative muligheter

– Jeg har mange idéer og tanker i hodet. Og noen av dem har vi realisert. For eksempel blir det enkelt å holde utstillingshallen i andre etasje åpen selv på en søndag, uten at noen ansatte er tilstede. En vekter passer på, og vi har sørget for at det er lett å låse av underetasjen som da kan være stengt.

– Jeg tror mange vil sette pris på å komme inn i den store utstillingshallen med utallige modeller for å se nærmere på produktene i ro og fred.

– Det er påfallende mye av plassen i utstillingslokalet som er helt åpen, uten søyler og kriker og kroker?

– Det har vi brukt mye ressurser på. Taket er spesialkonstruert med det for øye å ha minst mulig søyler ned i gulvet. Det gir stor frihet med tanke på hvordan vi skal innrede bygget, sier Sverre William med et lurt smil.

Han har 25 års erfaring fra byggebransjen, og har brukt all sin kunnskap og alle sine kontakter for å få frem dette bygget:

Alt fra kontraktinngåelsen med entreprenører til arkitektløsninger har vært vesentlige brikker i puslespillet på å bygge den «perfekte caravanbutikken».


Dette har vært en drøm i mange år, forteller Sverre William Olsen. Han er stolt av de nye lokalen som er i ferd med å bli ferdige, men først og fremst er han ivrig på å komme i gang med å fylle butikken med produkter og kunder.

 

Fem verkstedløp

I enden på bygget er det seks store porter. Fem til hvert sitt verkstedløp og en til en vaske- og rengjøringshall som leder videre direkte inn i utstillingslokalet. Det er viktig for forhandleren å understreke at servicen og ettermarkedet fortsatt er viktig, nå blir det bare mye enklere å gi service og å få jobben gjort.

 

Williams Caravan AS

Omsetning 2016/2017: 99/107 millioner kroner

Budsjettert omsetning 2018: 120 millioner kroner

Eier: Sverre Villiam Olsen

Etablert: Williams: 1989. Perry: Tidlig på 70-tallet.

Antall ansatte: 16

Lokaler: 6300 kvm på 15 mål stor tomt

Merker: Dethleffs, Fendt, Globecar, Hobby, Roadcar, Sunlight

Eier også: Twin Caravans AS på Rælingen som selger Hobby og Fendt.

 

 

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden