Caravansalon 2016: Europa øker | Din Fritid
Caravansalon 2016

Europa øker

Verdens største caravanmesse Caravan Salon i Düsseldorf er en anledning til å ta temperaturen på det europeiske caravanmarkedet. Og årets messe viser at det er brennhett…

– Det er mange tegn som viser at det å bruke campingvogn og bobil i ferien fremdeles har en sterk vekst, forteller pressesjef Alexander Kempe til Bobil & Caravan. 

Årets messe, som er den 55. i rekken, hadde høye besøkstall, mange innovasjoner og meget høye salgstall. 

– Generelt kan vi trygt si at ferieformen blomstrer og tiltrekker seg stadig flere kunder. Årets besøkstall ble på 203 500 besøkende, noe vi er meget godt fornøyd med, i tillegg er det ny rekord, forteller Kempe. Han mener det er den individuelle opplevelsen av frihet i kombinasjon med utendørsaktiviteter som gjør denne ferieformen så populær


Det var kø utenfor Morelos nye liner med navn Empire.

Enorme dimensjoner

Caravan Salon er en virkelig stor messe, hele 210 000 kvadratmeter og rundt 2100 kjøretøy ble vist frem i 12 haller. Det er gøy å bare gå rundt og kikke på det enorme mangfoldet, men det er lett å bli overveldet. Av de totalt 130 campingvogn- og bobilmerkene som var på messen er kun drøyt 40 representert i Norge. 

Produktnyheter

Nyhetene på messen var i stor grad preget av forventede og varslede lanseringer. Og de har vi dekket grundig i vår forrige utgave. 

Men to unntak var Bürstners Harmony og Dethleffs Grand Alpa A7820. Begge de nye bobilene er modeller som er skreddersydd for to personer.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden