: 292 meter under havoverflaten | Din Fritid

292 meter under havoverflaten

– 292 meter under havoverflaten finner du Ryfylketunnelen. Dette er verdens sikreste og mest moderne tunnel. Likevel er den bygd betydelig raskere enn slike prosjekter ble bygd tidligere, forteller Gunnar Eiterjord som vi møter i denne informasjonsfilmen om Ryfast-prosjektet, laget av Statens vegvesen. Ryfylketunnelen åpner 30. desember 2019.


Gunnar Eiterjord fra Statens vegvesen er prosjektleder for Ryfylketunnelen som åpnes 30. desember 2019.

Statens vegvesen har bygd ut det aller meste av veinettet i Norge. For å forsere den norske topografien, har Vegvesenet blant annet bygd verdens dypeste undersjøiske tunnel og noen av hengebruene med lengst bruspenn i Europa. Bare på riksveinettet har vi bygd 730 kilometer ny vei de siste ti årene. Vegvesenet sørger for at Norge henger sammen.

I denne filmen forteller vi om fastlandssambandet mellom Ryfylke og Stavanger-halvøy – med tre tunneler, der Ryfylketunnelen som den lengste og dypeste  undersjøiske tunnel i verden – 292 meter under havoverflaten.

– Vi er gode på teknologi rett og slett fordi vi må. Vi skal krysse de dypeste fjordene og vi skal gjennom de høyeste fjellene, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Statens vegvesen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden