Praktisk tips til Norgesferien:: Mye trafikk eller fergekø? | Din Fritid
Praktisk tips til Norgesferien:

Mye trafikk eller fergekø?

Det er sommer og ferie og mange velger Norge som ferieland. Vil du helst unngå kø kan et av webkameraene til Statens vegvesen gi deg verdifull informasjon.

– 551 webkamera er plassert langs hovedveier, i forbindelse med fjellovergangene, ved bomstasjonene og ved flere ferjeleier. 161 kamera sender videostrømmer i sanntid, mens de øvrige sender stillbilder (ett bilde hvert femte minutt til hver time) av trafikken og føreforholdene. En rekke kamera er satt på de mest værutsatte stedene, noe som er særlig verdifullt i vinterhalvåret, forteller Thor-Anders Amundsen, overingeniør i Statens vegvesen.
Oversikt over hvor webkameraene er plassert og tilgang til bilder og video, det finner du på vegvesen.no/trafikk. Men også en rekke lokale, regionale og nasjonale medier samt kommuner, fylkeskommuner og transportselskap tilbyr trafikanter i «sitt» område bilder og videostrømmer ved hjelp av Vegvesenets webkameraer.

Mest populært

Den siste uka i juni var det 1 250 000 som hentet opp bilder ved hjelp av Vegvesenets webkamera. Når det gjelder video, så var søk på ferjekaier på Vestlandet mest populært, eksempelvis Arsvågen og Mortavika på E39 over Boknafjorden. I tillegg er det store interesse for å sjekke trafikksituasjonen i Oslo samt hovedfartsveiene ut fra og inn til hovedstaden. Når det gjelder søk på bilder, så var Ørskogfjellet på E39 mest populært i siste uke av juni, mens interessen for Oslo-området også er påfallende stor.

Personvern

Webkameraene er satt opp for å gi brukerne et inntrykk av trafikale kjøreforhold som køsituasjon, vær og føreforhold. Kameraene skal ikke ta bilde av enkeltpersoner, og det skal ikke være mulig å identifisere personer eller kjøretøyets registreringsnummer. Hvis det oppdages bilder som ikke tar nok hensyn til personvernet, kan du rapportere det ved å sende en e-post til webkamera@vegvesen.no.

Vei- og trafikkmeldinger tilgjengelig året rundt

Oppdaterte vei- og trafikkmeldinger for hele landet finer du på vegvesen.no/trafikk. Ved hjelp av menyen i høyre hjørne på denne siden kan du velge hva du ønsker å få informasjon om – enten det er hvor bomstasjonene er eller du vil vite hvor det pågår veiarbeid og hvordan trafikkflyten er i området.

Oversikt over takster i bomstasjonene finner du på nettsiden til AutoPASS.

 


Flere steder i landet kan du sjekke på Statens vegvesens webkamera om det er fergekø (illustrasjonsfoto).

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden