Statens Vegvesen: Sjekk reiseruten før juleturen | Din Fritid
Statens Vegvesen

Sjekk reiseruten før juleturen

Statens Vegvesen hjelper deg frem i juletrafikken ved hjelp av fem vegtrafikksentraler, Vegvesen.no og hundrevis av webkamera og værstasjoner.

Forholdene på veiene vil variere mye fra ett sted til et annet i vårt langstrakte og værutsatte land. Værforholdene rundt jul og nyttår kan endre seg raskt både i fjellet og i lavlandet.

Vær aktiv

– Vi ber folk som skal på farta å ha et aktivt forhold til vei- og føremeldingene. Planlegg turen din og sjekk meldinger underveis. Gjør ditt for en sikker og smidig trafikkavvikling. Vi vil ha alle trygt fram og tilbake denne jula også, sier Birte Roverudseter i Statens vegvesen.
Sammen med sine kolleger ved Vegvesenets fem vegtrafikksentraler – i Oslo, Porsgrunn, Bergen, Trondheim og Mosjøen – sørger hun ved hjelp av kameraer, tellepunkter og rapporter fra entreprenørene for god og aktuell informasjon døgnet rundt hver dag.

Alt på nett

Snør det på E6 Kappfjella? Kjøreforholdene over Rv. 52 Tuv? Er det kolonnekjøring på E10 Bjørnefjell? Minusgrader på Rv. 650 Stordal? Skinner sola ved fv. 542 Bremnes?
På vegvesen.no finner du alt du trenger for å planlegge en sikker juleferietur.
– Vi deler riktig og oppdatert informasjon med trafikantene fortløpende. Slik får bilistene beskjed om kødannelser, hindringer og anbefalte omkjøringsveier, sier Roverudseter.

For å sikre raskest mulig deling av trafikkinformasjon og – meldinger bruker Vegvesenet en rekke kanaler:

  • Interaktive Vegvesen Trafikk (www.175.no) gir den beste oversikten over hendelser, veimeldinger, trafikkflyt og vær- og føreforhold
  • De største radiokanalene i landet deler løpende Vegvesenets veimeldinger
  • Alle fem sentralene har egne Twitter-kontoer for løpende deling av informasjon
  • Vei- og trafikkmeldinger ligger på NRK Tekst-TV (side 700)
  • Telefon 175. I hektiske perioder blir de viktigste meldingene lest inn på telefonsvarer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden