Har du levert inn bobilskiltet i vinter?: Må bestille nye skilt | Din Fritid
Har du levert inn bobilskiltet i vinter?

Må bestille nye skilt

Alle Statens vegvesens trafikkstasjoner er stengt frem til 26. mars. Har du levert inn skiltet ditt og lurer på hvordan du skal få det ut? – Mens trafikkstasjonene er stengt har vi ikke anledning til å utlevere bilskilt, derfor må det bestilles nye på våre nettsider, forteller Frode Børstad, avdelingsdirektør for Brukertjenester i Statens vegvesen til Din Fritid.

Din Fritid har tidligere skrevet om hvordan du kan spare flere tusen kroner på å levere inn skiltene i vinterhalvåret. Dette er nå enklere enn noen gang. Les saken her. Men at alle landets trafikkstasjoner skulle stenges på grunn av den gjeldende smittefaren kunne ingen forvente. Men plutselig er det mange bobil- og campingvogneiere som lurer på hvordan de skal kunne hente ut sine trafikkskilt.

Sesongforberedelser

Det er én ting at man i disse tider ikke skal dra på turer med bobilen, men mange har et ønske om å ta bobilen ut av vinterparkeringen, enten fordi denne parkeringen er tidsbegrenset, eller fordi man rett og slett vil komme i gang med vårklargjøringen. For noen er man også i ferd med å nærme seg eller passere 6 måneders fristen. Dette er hvor lenge trafikkstasjonene oppbevarer skiltene før de makuleres. Men på trafikkstasjonene møter man bare låste dører for tiden. Og slik vil det være frem til 26. mars, minst.

Når vi stiller spørsmålet om hvordan man skal få hentet skiltene sine til Statens vegvesen får vi dette til svar:
– De som har levert inn skilt for vinteren og vil ha de ut nå som trafikkstasjonene er stengt, må bestille nye skilt på vegvesen.no og vil få disse tilsendt i posten via oppkrav. Når vi får bestillinger på nye skilt, kontakter vi bestiller for å sjekke om det gamle skiltet skal makuleres. Enkelte kan ha ønske om å beholde sine originale skilter, og da blir de ikke makulert, sier Frode Børstad, avdelingsdirektør for Brukertjenester i Statens vegvesen.

– Det er bileier som må dekke kostnadene for nye skilt. Eventuelt må man vente til trafikkstasjonene åpner igjen, og så hente de der. Om trafikkstasjonene vil åpne igjen 26. mars, vet vi ikke på nåværende tidspunkt. Her må vi, som alle andre, følge helsemyndighetenes råd og anbefalinger. Vi har forståelse for at dette vil medføre ulemper for enkelte av brukerne våre, men vi er i en ekstraordinær situasjon om dagen og må treffe nødvendige tiltak for å begrense smittespredning, forteller Børstad.

På vegvesen.no kommer det frem at man kan bestille nye skilt ved å sende en e-post, og på Statens vegvesens Facebook-side informeres det om at det fra i går av, så vil skiltene bli sendt i oppkrav. To nye skilt koster 140 kroner. Før du bestiller nye skilt må du sørge for at alle avgifter som for eksempel eventuell omregistreringsavgift er betalt. I tillegg må selvsagt kjøretøyet ha aktiv forsikring og være EU-godkjent.


Statens vegvesen er klar over utfordringen som kommer som en følge av at alle deres trafikkstasjoner er stengt. Dette er informasjonen de har lagt ut på sin Facebook-side til de som midlertidig har levert inn sine bilskilt, og nå ikke får hentet de ut.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden