Juni 2020:: Den beste måneden noensinne! | Din Fritid
Juni 2020:

Den beste måneden noensinne!

Totalt 700 nye bobiler og 515 nye vogner ble registrert i Norge i juni. Det er historisk høye tall og en økning på 35 prosent fra samme måned i fjor (bobil), og drøyt 15 prosent opp for campingvogn. Likevel ligger nysalget av bobil og vogn fortsatt bak fjoråret på grunn av korona-nedstengingen.

Men det er mye å glede seg over: Hele 2275 brukte bobiler skiftet eier bare i juni måned, det er en øning på mer enn 40 prosent fra samme måned i fjor. Så langt i år er det totalt en vekst i omsetning av brukte bobiler på nesten 30 prosent. Antall enheter det er snakk om er 6750, mens det i samme periode er registrert 1886 nye bobiler. Det betyr at det omsettes nesten fire ganger så mange brukte enheter som det selges nye bobiler.

– De forhandlerne jeg har dialog med forteller at det er svært mange nye kjøpere av bobiler og vogner som har kommet til i år, og de kjøper brukte enheter. Uansett årsak er det svært hyggelig å konstatere at vi er en bransje i vekst, og at stadig nye brukere kommer til. Nå håper jeg bare det blir en fin opplevelse for alle disse, sier Geir Holm fra Norges Caravanbransjeforbund til Din Fritid.

Enda større aktivitet er det på omsetning av brukte campingvogner. 10 710 eierskifter er registrert så langt i år. En økning på nesten 13 prosent. Det omsettes sju ganger så mange brukte vogner som nye. Brukte vogner har virkelig vært ettertraktet i 2020!

Så langt i år

Om man skal oppsummere 2020 etter at halve året har gått, så er det totalt sett en nedgang i nysalget, både for bobiler og vogner. For bobil er nedgangen på drøyt 8 prosent, mens det for vogn er en nedgang på det halve, dvs 4 prosent. Om man sammenligner bobilsalgstallene med fjorårets er juni den første måneden med bedre salg, og det er i tillegg halvårets “bestselger”, og utgjør mer enn årets fire første måneder tilsammen i antall nyregistrerte bobiler.

Tilsvarende for campingvogner er en mer jevn positiv utvikling for nyregistreringer, allerede fra januar av. Det er kun “korona-månedene” mars og april som har gitt røde tall. Så langt er det registrert 1466 nye campingvogner mot 1534 i samme periode i fjor.


Challenger er så langt bestselgeren i Norge i 2020.

Bobilbestselgerne

Det merket som har solgt flest bobiler så langt i år i Norge er Challenger, som har hatt en økning på hele 100 prosent med 84 nyregistrerte enheter. Hymer er på en solid andreplass med 69 bobiler, deretter følger Adria, Dethleffs, Rapido, Bürstner, Eura Mobil, Knaus, Carthago, Kabe og Benimar. Fabrikken Capron, som blant annet produserer Sunlight, Carado og Solifer, har 84 nyregistrerte enheter. Men det finnes ingen offisiell fordeling av hvem som selger hvor mye av disse merkene.


Adria har for første gang inntatt lederposisjonen som Norges mestselgende vogn-merke. Her en Adria Altea 472 KP.

Vognbestselgerne

Adria kan nå fornøyd registrere at de har brutt Hobbys suverende posisjon som markedsleder. Adria har hatt en vekst på 33 prosent så langt i år, det har ikke Hobby som har en nedgang på 7,6%. Hobby har vært markedsleder på nyvognsalget i Norge i en “mannsalder”. Adria var kun 9 vogner bak Hobby i 2019, men har halvveis i 2020 overtatt tronen som det mestselgende campingvognmerket i Norge. Andre merker som selger bra er: Knaus, Kabe, Dethleffs, Camp-let, Bürstner og LMC.

Vi minner forøvrig på at alle tallene vi oppgir som nyregistreringer ikke nødvendigvis betyr nysalg. Det har vært perioder hvor forhandlere har registrert ikke-solgte enheter på grunn av avgifter eller godkjenninger. Men det er ingen grunn til å anta at dette gjelder for tallene i 2020. Kilde for alle tallene er Opplysningskontoret for vegtrafikk (OFV). 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden