Julemarkeder 2021: Tid for julemarked | Din Fritid
Julemarkeder 2021

Tid for julemarked

Det å besøke et julemarked kan være en aldri så liten vitamininnsprøytning av julestemning. Vi håper det gjelder deg også, enten du holder deg hjemme i sofaen og koser deg med bildene, eller om du er blant de som beveger seg ut blant levende lys og fakler. Uansett ønsker vi i Din Fritid deg en god og velsignet julehøytid.

Vestlandsk jul

Årets julemarked i Bergen blir i år på Torgallmenningen. Bildet ble tatt julen 2017, da markedet som normalt ble holdt på Festplassen. Årets utgave blir noe nedskalert, men har allerede åpnet (12.11. 2021) og holder åpent til og med 22. desember. Det er dessverre ikke plass til det tradisjonelle pariserhjulet og hestekarusellen i år, men arrangørene lover at de mest populære utstillerne vil være til stede. Da Din Fritid besøkte julemarkedet sist var det snø, kan man håpe på det samme i år?

Jul på Maihaugen

I år, som tidligere år, sparkes juletilbudet på Maihaugen i Lillehammer i gang med julemarkedet 27. og 28. november. Her finner du utstillere med håndverks- og husflidsprodukter, fristende mat og andre julevarer med fokus på kvalitet. Ljos ble for første gang arrangert i fjor, her kan du oppleve de historiske bygningene ved Garmo stavkirke som du aldri har sett de før: Lyssatt med farger, lydlandskap, poesi og musikk, byr forestillingen på en helt unik vinterlig opplevelse. Juletilbudet på Maihaugen i hele adventstiden er også verdt et besøk, da alle historiske hus fra middelalderen til 1950-tallet er pent pyntet til julefeiring. Det gir en helt spesiell stemning når dagslyset svinner hen og lysene tennes!


Foto: John Ove Tellefsen

Kontinental stemning

Det er få som klarer å skape så trivelig julestemning som tyskerne. De små bodene står tett i tett, og de fleste av dem byr på små og kreative overraskelser. Og på hvert eneste hjørne kan du få glühwein, den tyske versjonen av gløgg, mens duften av bratwürst kjemper om oppmerksomheten med pepperkaker og julekrydder. Vi får kjenne på stemningen i bildet fra Aachen (fra 2019), og kanskje vi møtes på julemarked i Tyskland i 2022? 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden