Tysk julemarked: Tradisjonsrikt julemarked i Kiel | Din Fritid
Tysk julemarked

Tradisjonsrikt julemarked i Kiel

Tyskland er kjent for sine mange tradisjonsrike julemarkeder. På kveldene i den mørkeste årstiden lyser julemarkedene opp gatene og sprer glede hos folk. Din Fritids journalist har besøkt byen for å ta temperaturen på julestemningen!

Hver by og hvert marked har sin egen spesielle atmosfære som gjør at folk kommer tilbake år etter år. Her kan du kan gå rundt og kikke, oppleve god stemning eller kanskje sikre deg innkjøp til årets julegavehandel. Torg og åpne plasser fylles opp av små boder hvor takene ligger tett i tett, og det selges varme drikker med eller uten alkohol som gløgg, pepperkakehjerter, halvmeterlange smaksrike pølser, suvenirer og forskjellig håndverkskunst. Er du heldig får du kanskje smaksprøver også.


Siden 1973 har julemarkedet i Kiel gitt lys, varme og glede til de lokale og tilreisende. I perioden mellom 25. november til 23. desember kan du oppleve julemarkedet på 5 forskjellige steder i byens sentrum. Her kan du stoppe opp og stresse ned i den travle førjulstiden. Det er lov å la seg forføre av engelske julesanger og av de mange gode luktene fra søtsakene på markedet. I det kompakte sentrum kommer du enkelt rundt til fots. Fra Holstenplatz, der gågata starter, ligger julemarkedene som perler på en snor langs Holstenstrasse. Her ønsker en syngende elg deg velkommen til Kiel. Julemarkedet gjør så en sving inn Asmus-Bremer-Platz og fortsetter til torget utenfor Rådhuset. Ved Asmus-Bremer-Platz står en 12.50 meter høy attraksjon i form av en pyramide bygget i fire etasjer. I en sirkel rundt pyramiden selges det mye god mat og drikke. Det oser av gode lukter fra bodene. Her er det plassert ut bord og benker hvor du kan sette deg ned og nyte maten. Da er det enkelt å komme i kontakt med folk som er i samme ærend som deg. På Rathausplatz er det karusell for barna, og en del andre morsomme aktiviteter. Det er på kveldene at julemarkedet virkelig kommer til liv. Da kjører reinsdyr med slede på himmelen over Rådhusplassen, og er du heldig kan du få se julenissen i Kiel også. I enden av gågata kommer du til markedet på Alter Markt hvilket er et noe mindre og mer kompakt torg.

Det er enkelt for nordmenn, svensker og dansker å reise til Kiel da det er gode veiforbindelser eller tur med båt. Det kan bli et litt Skandinavisk preg her da båtene ligger inne. Utenfor Kiel ligger det en campingplass om det skulle friste med en bobiltur. Avstandene til Hamburg, Rostock, Berlin og Essen er ikke avskrekkende for de som måtte ønske å dra på en rundtur for å se mer av julemarkedene.

www.kieler-weihnachtsmaerkte.de

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden