Forsikringsselskap advarer:: Krasjing i vinterferien for en halv milliard | Din Fritid
Tilpass farten etter forholdene og hold god avstand til bilen foran deg i vinterferien. Foto: iStock.
Forsikringsselskap advarer:

Krasjing i vinterferien for en halv milliard

De neste to ukene er det vinterferie ulike steder i landet. Mange bilister skal ut på veiene og hver vinterferie merker forsikringsbransjen at det går galt for mange. I fjor kostet ulykker i vinterferien en halv milliard kroner.

– I fjor krasjet vi for nesten 524 millioner kroner i vinterferieperioden. Totalt var det 21 813 bilsmeller for personbiler disse ukene, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge.


Mange ender opp med en bilsmell i vinterferien. Kjør forsiktig.

Høy snittkostnad 

Tall fra vinterferien 2022 fra Finans Norge (fredag 18.2 til og med søndag 6.3 2022) viser at hver vinterferiesmell kostet rundt 24 000 kroner i fjor.

– Det er svært høye tall og det blir dyrt for mange. Ta det med ro i utfarten og på vei hjem igjen. Ikke ta noen sjanser, det skal ikke mye til før det blir kjempedyrt, sier fagsjefen.

Slik kjører du trygt 

– Husk på at vi fortsatt er i en vintermåned og at du må avpasse fart og kjøring etter forholdene på veien, sier Roger Ytre-Hauge.

8 av 10 nordmenn sier i en undersøkelse Norstat har utført for Frende at de har vært redde på glatta.

– Nå når vi går mot slutten av vinteren mange steder kan underlaget plutselig endre seg. Temperaturen varierer og fører til glatte veier. Det øker faren for ulykker og køer. Husk på det og ha is i magen når du skal ut på tur. Ikke tråkk gassen i bånn og ikke la deg stresse hvis du møter på irriterende køer, sier han. 

Når er det vinterferie? 

I år har mesteparten av Norge vinterferie i uke 8. Dette gjelder Oslo, Agder, Møre og Romsdal, Vestfold og Telemark, Trøndelag og Viken (med unntak av gamle Buskerud). Resten av landet har ferie i uke 9.

– Vinterferien er ikke som påske eller jul med tanke på trafikk. Det er en ferie som i stor grad gjelder for familier med barn i skolealder, men det er mange ulykker likevel. Så hvis du skal ut på veiene kan det være greit å unngå de verste ut- og hjemfartsdagene der du bor, tipser Roger Ytre-Hauge. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden