Din Fritid kan avsløre:: Ny nasjonal messe i høst | Din Fritid
Din Fritid kan avsløre:

Ny nasjonal messe i høst

Utstillerne på Caravanmessen har bokstavelig talt tatt messen i egne hender i år. De ønsker ikke lenger å delta på det tradisjonelle årlige arrangementet i Nova Spektrum, kan Din Fritid avsløre. I stedet blir det en helt ny opplevelsesmesse med messecamp på Hellerudsletta X Meeting Point.

– Vi er sterkt inspirert av Elmia-messen, og svenskenes tette integrasjon mellom messe og messecamp, forteller Jan Sinivaara. Han er initiativtager og koordinator for den nye satsingen. For at dette er en ny stor satsing er han ikke i tvil om:

– Dette blir en ny unik norsk opplevelsesmesse, med spennende reisemål, sosial messecamp, god og spennende mat, inspirerende foredrag, eksotiske reisemål og topp underholdning, forteller han. I tillegg til at bransjen selvsagt skal presentere og selge sine produktnyheter. Arrangementet går av stabelen på samme tidspunkt som det alltid pleier å være nasjonal messe, det vil si 14.-17.9. At Hellerudsletta har et langt mindre utstillingsareal kompenseres av at dette blir et kompakt og tett arrangement på et begrenset område, forteller en entusiastisk arrangør.

Mer for pengene

– Vi har som mål å få ned inngangsprisen, men uansett blir det garantert mange opplevelser for pengene, lover Jan Sinivaara. Han forteller at dette arrangeres på et non-profit-grunnlag, og at eventuelt overskudd skal komme publikum til gode. Det vil bli opprettet et eget norsk selskap som får rettigheter til navn og arrangementet. Foreløpig er ikke endelig navn bestemt, men dette jobbes det profesjonelt med. 

I tillegg til at X Meeting Point er med på arrangementsbiten er også eventselskapet Appetite hyret inn for å bidra med hyggelige messeopplevelser. Totalt er det snakk om et 15 000 kvadratmeter stort messeområde innendørs. 

Hvorfor?

Caravanmessen har i mange år vært arrangert av Utstillingsplassen Messer AS og Norges Caravanbransjeforbund i Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse). 

Etter hva Din Fritid erfarer blir det ikke noe av dette arrangementet i år. Noen av forklaringene som oppgis blant utstillerne er manglende fornyelse, for lite markedsføring og for lite opplevelser. 

Også den manglende integrasjonen mellom selve messen og den sosiale messecampen har vært påpekt. Hellerudsletta er i så måte en perfekt plassering.

Det er etter hva Din Fritid erfarer er det bred oppslutning fra bransjen og utstillerne bak nysatsingen.


Jan Sinivaara, Roman Bauer og Finn Langtved satset i 2018 på Oktoberfest på Caravanmessen på Lillestrøm. Nå står Jan Sinivaara bak en stor messesatsing i Norge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 
Finnes i utgave: 

På forsiden