: 2018: Inviterer til Oktober-fest på Caravanmessen | Din Fritid

2018: Inviterer til Oktober-fest på Caravanmessen

Tre kvelder på rad, fra torsdag 13. til lørdag 15. september, ønsker arrangørene velkommen til et telt på 600 kvadratmeter på parkeringsplassen foran Norges Varemesse på Lillestrøm. Teltet åpner klokken 18.00, samtidig med at messen lukker dørene, og teltet stenger ikke før klokken 02.00.

– Ideen er å tilby en sosial og innholdsrik opplevelse for folk som besøker messen og deler interessen for moderne campingliv, sier initiativtager og festgeneral Finn Langtved.

Det serveres tysk Paulana øl fra Bayern, importert til Norge for anledningen. Og all mat, underholdning og betjening kommer fra Bayern.

– For at det skal være en ekte Oktober-fest må alt dette være på plass, forklarer Roman Bauer. Han er daglig leder i selskapet Mein Platz, og de har vært ansvarlig for et tilsvarende arrangement på Elmia-messne i Sverige i mange år.

Der har arrangementet vært en stor suksess med 800 mennesker i teltet, og opptil 400 på uteområdet.

Det vil variert matservering med godt utvalg brus, øl og vin.

– Vi garanterer topp stemning, dans og en skikkelig smak av bayersk kultur, forteller en entusiastisk Bauer. Han kan slå fast at det er aller første gang det arrangeres en ekte Oktoberfest i Norge.

Finn Langtved fra Knaus Norge tror at festene vil bli en god sosial arena for samtaler om ferielivet i bobil og campingvogn.

– Også musikerne kommer fra Tyskland, og vi håper riktig mange av gjestene våre får lyst til å ta seg en dans, sier Langtved.

 


Oktoberfest har vært arrangert i mange år på Elmia messen i Sverige. Nå kommer de sammearrangørene til Norge for å skape liv på Caravanmessen.

 

Positivt for messen

Messesjef Konrad Sel ønsker det nye tilbudet velkommen til Caravanmessen. 

– Det er synd at vi ikke har klart å få på plass en messecamp i år, det er derfor spesielt positivt at vi får opp et nytt sosialt tilbud. Det synes vi er kjempepositivt. Vi håper mange vil benytte seg av denne unike muligheten til å få en smak av bayersk kultur, og dyrke det sosiale campinglivet, forteller han.

Også forhandlerkjeden Ferda støtter opp om prosjektet, og tror det kan virke positivt på besøket til selve Caravanmessen.

– Messen er et viktig samlingspunkt for bransjen og for den raskt økende gruppen av bobil- og campingvogneiere. Mange kommer langveisfra, og for dem er det nok ekstra kjærkomment at det skjer noe hyggelig også på kveldstid, sier Kåre Johan Røinås, markedsdirektør i Ferda.

Oktoberfest er en tysk ølfestival med røtter tilbake til år 1810. Festene arrangeres i en periode på 16 dager fra september til oktober. Den årlige oktoberfesten i den tyske byen München i Bayern regnes for å være verdens største folkefest.

Det er Carthago, KnausTabbert og Morelo som er hovedsponsorer til arrangementet.

Mer info og forhåndspåmelding: https://www.caravanfesten.no (ekstern lenke).


Jan Sinivaara fra Carthago, Roman Bauer fra Mein Platz og Finn Langtved fra Knaus Norge er storfornøyde med at alle formalia er på plass, og at det blir Oktoberfest på Caravanmessen på Lillestrøm i år.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Emneord: 

På forsiden