: Hvitt kjøtt i fargerike salater | Din Fritid

Hvitt kjøtt i fargerike salater

I dagens kosthold spenner salater over et vidt register – fra de enkleste former for frukt- og grønnsaktilbehør til de mest velkomponerte salatretter. Og da gjerne i sunt og velsmakende kompaniskap med det hvite kyllingkjøttet.

I helsesammenheng to alen av samme stykke, sier Guri Tveit ved Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt og minner om at også salaten har sine røtter i det italienske kjøkken som er selve arnestedet for europeisk matkultur. Ordet er hentet fra italiensk insalata som står for en ”rett som er tilberedt med salt”. Etter å ha gått ut av vinterdvalen, og vi våres i både sinn og skinn, er det tid for fargerike smaksopplevelser. Og da finnes det knapt noe sunnere og mer velsmakende enkelt enn å gå veien om kyllingsalater. Med et grønttilbud fra alle verdens kanter skulle det være rike muligheter til å sette farge på det hvite, sunne kyllingkjøttet, som vi spiser stadig mer av. At grønnsakdisken snart blir beriket også med de første duggfriske norske produktene, burde ytterligere øke lysten til å tenke lett, sunt og fargerikt.
- Det er tid for kyllingsalat og det enten vi følger velprøvde oppskrifter eller velger å gå våre egne veier, mener Guri Tveit. Kylling passer jo som kjent til alt og kan i tillegg spises av alle. Så velkommen til bords og til noen fargerike smaksopplevelser.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden