: Barcelona - Katalonias perle | Din Fritid

Barcelona - Katalonias perle

Det er vår, og familien er i full gang med å planlegge sommerferie. Men det er som regel mange ønsker, som det skal tas hensyn til. Slik satt vi i fjor og skulle finne et feriemål, som både kunne tilfredsstille ønsket om både byferie og badeferie samtidig som, at vi selv ville bestemme, når vi skulle gjøre hva.


Valget falt på Katalonias hovedstad, Barcelona

Vi finner en hyggelig campingplass 38 km utenfor den 2000 år gamle havnebyen. Plassen ligger i byen Sitges og det er bare 600 meter ned til en deilig badestrand. Og dersom ikke det er nok, så er plassen full av aktivitetsmuligheter for både barn og voksne. Spesielt poolen er populær. Men vi har hovedsakelig kommet for å oppleve Spanias ansikt mot det øvrige Europa, som Barcelona blir kalt på folkemunne. Byen var i 1992 vertskap for De Olympiske Leker og fikk dermed en enorm ansiktsløfting, noe som imidlertid ikke kolliderer med de gamle fine bygningene, som vitner om en by med en veldig lang og spennende historie bak seg. Det var bl.a. her Columbus kom i havn etter sin reise til Amerika.


La Rambla

Hele byens ansikt og livsnerve finnes på La Rambla. En overveldende gågate, som går mellom Katalonia Plassen og havnen. Rambla er arabisk og betyr sterk strøm og der går fortsatt en liten elv under flisene. Dette pulserende promenadestrøk bølger av inntrykk for alle sanser. Farver, lukter og lyder i et herlig virvar. Gategjøglere, musikanter, boder og små kafeer, der det serveres spanske spesialiteter på sjarmerende spansk måte. Ca. midt på gaten ligger det imponerende Hotel Oriente, der bl.a. H. C. Andersen bodde på sin reise til Spania. Titt inn. Personalet er vant til nysjerrige dansker og skandinaver, som vil se H. C. Andersens værelse. Er det ledig, låses det opp.

Foto: Spaniens Turistråd

La Segrada Familia

Barcelonas kjennetegn, La Segrada Familia, er et av de stedene du neppe kan unngå under ditt besøk. En mektig ”sandslottslignende” kirke, som ble påbegynt i 1884 og først står færdig om ”gudene vet når”. Det er et av arkitekten og kunstneren Antonio Gaudís´ mesterverk. Han har selv uttalt at det nok vil ta 200 år å ferdigstille det enorme byggverket, som bl.a. består av 8 kirketårn på over 100 meter stykket. Kirken er prikken over i´en, men det er absolutt verdt å bruke tid på å se mange av de andre fantasifulle bygningene, som i den grad også setter sitt preg på et spennende Barcelona.

Foto: Spaniens Turistråd

Faktaboks

Turistinformasjon:
Den spanske stats Turistbureau
Ny Østergade 34
1101 København K

Informasjon:
33 18 66 30
Fax: 33 15 83 65
E-mail: copenhague@tourspain.es

Her kan du også få brosjyren ”Campings de Barcelona” med de fleste av campingplassene i hele distriktet.

Du kan også finne campingplasser på: www.campingsbcn.com.
Det internasjonale campingpass er gyldig.

På campingplassen er det ikke mye plass til å kjøre med bil og campingvogn. Så det er en god ide å gå ned til din anviste oppstillingsplass før du kjører ekvipasjen din dit. På den måten kan du legge en plan for, hvordan du best mulig får campingvognen kjørt i stilling uten skrammer. Husk å holde øye med trær og uthengende grener.

Pass på lommetyver – spesielt på La Rambla.
Beregn min. to dagers transport hver vei. Men gjerne flere. Fordelen ved camping er, at du kan gjøre de pauser du vil underveis, og dermed la ferien starte, når du kjører hjemmefra.

Husk en god solkrem og evt. hatt mot den sterke solen. Drikk rikelig – det kan ikke sies ofte nok.

Vi bodde på

Camping Sitges
Ap. de correos 17
08 870 Sitges
tlf. 00 34 93 894 10 80

Pris: 193,- for 2 voksne med campingvogn pr. natt. Inkl. el og adgang til pool.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden