: Camping i Sveits – dyrt, nei ikke nødvendigvis | Din Fritid

Camping i Sveits – dyrt, nei ikke nødvendigvis

Sveits er alpelandet, som vi alle kjenner, men kanskje bare har sett fra motorveien på vei til Italia eller Frankrike. Sveits har mye å by på, men er ikke umiddelbart et av danskenes mest populære ferieland. Har du på forhånd bil og kanskje et telt, så behøver din sommerferie ikke nødvendigvis å koste deg en formue, selv ikke i Sveits.

Sommeren strekker seg, som i Danmark, fra juni til september. Det behagelige klimaet er perfekt til camping og utendørs aktiviteter og ta endelig, i tillegg til turstøvlene, også badetøyet med.

I Sveits møter man en storslått natur, vakre fjellandskap, golde fjellpass, imponerende isbreer og dypblå sjøer. Der er sjarmerende landsbyer, gamle historiske byer, men også de større og mer moderne uygaver av arten.

Campingplasser finnes overalt i landet og erfaringsmessig er det alltid plass til en bil og et alminnelig telt. Oftest er standarden god og prisene rimelige, sammenlignet med Italia og Frankrike.

Mer informasjon
www.schweizferien.ch
www.camping.ch
www.swisshiking.ch


Meringen – i hjertet av Sveits

Vi er i Berner Oberland og i byen Meiringen, som ligger vakkert omgitt av høye fjell. Vi har slått opp teltet på Balmweid campingplass og blir her en enkelt natt.

Her skal vi besøke en berømt foss og en imponerende kløft.
Dagen etter går turen over Sustenpasset, som ligger i 2224 meters høyde.

Foto: reichenbachfall.ch

Reichenbachfall Meringen

Denne imponerende fossen har en fallhøyde på 100 m og tar man den nostalgiske taubanen til toppen, er det et godt utgangspunkt for en fottur i området.

Forfatteren Conan Doyle, som har skrevet historiene om detektiven Sherlock Holmes, var så imponert av fossens ville brus, at han besluttet seg for å la detektiven styrte i døden i Reichenbachfall i en kamp mot erkefienden professor Moriarty.

Taubanen kjører fra mai til oktober.


Aare-Schlucht

Gjennom årtusener har elven Aare spist seg gjennom fjellet og skapt en 200 m dyp kløft.

De besøkende kan gå langs elven langs en 1400 m lang gangbro og gjennom tunneller, som er hugget inn i fjellet.
Den frådende elven er rett under føttene dine og titter du opp, er det noen steder bare en smal sprekk mellom klippene.

Aare-Schlucht kan besøkes fra april til november.


Susten passet

Dette fjellpasset er et av de vakreste, som vi har passert. Veiene svinger seg voldsomt og her er man midt mellom de høye fjell og flere ganger tar vi pause på små parkeringsplasser for å nyte utsikten.
Det er fossefall, isbreer og snø på fjelltoppene over oss.

Oppe i selve passet, som ligger 2224 meter over havets overflate, er sommeren blitt til vinter og vi skal bare bort for å kjenne på snøen som noen steder er mer enn flere meter høy.

Mer informasjon

Camping Balmweid
Balmweidstrasse 22
CH – 3860 Meiringen
Telefon +41(0)33 971 5115
Fax +41(0)33 971 5117
E-mail camping.balmweid@popnet.ch

Reichenbachfall-Bahn
CH – 3860 Meiringen
Telefon +41 (0)33 972 90 10
www.reichenbachfall.ch

www.aareschlucht.ch


Brienzer Rothorn

Vi er tilbake i Berner Oberland og har funnet fram turstøvlene. Vi drar til Brienz Rothorn Bahn, der vi tar det tannhjulsdrevne damplokomotiv opp til Brienzer Rothorn. Toget kjører opp gjennom kjølige løvtreskoger, over beitemarker, gjennom tunneller og forbi bratte klipper. Det er et populært utfluktsmål og vi deler toget med et stort antall japanske turister.

Brinzer Rothorn ligger 2350 meter over havets overflate og herfra ser man Brienzer sjøen nede i dalen, som har en vakker turkisblå farge.

I klart vær er det utsikt til noen av de høye fjelltoppene i syd, blant annet Wetterhorn og Jungfrau.

Vi lar japanerne kjøre med toget tilbake og vi følger en merket sti ned fra fjellet. Underveis må vi gå uten om noen av de gressende og trege kuene, som har stilt seg i veien på stien. Vi krysser togskinnene et par ganger og hopper over rennende vann. Vi setter oss i gresset og spiser vår medbrakte mat. Det er stille, vi kan bare høre toget tute i det fjerne og kuenes bjeller.

Hvis man ikke ønsker å gå hele veien ned, så stopper toget ved en plattform på halvveien, der det er mulig å gå på.

Mer informasjon:
Brienz Rothorn Bahn
CH – 3855 Brienz
www.brienz-rothorn-bahn.ch

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden