: Test: TEC 720 – Romslig TEC (2005-modell) | Din Fritid

Test: TEC 720 – Romslig TEC (2005-modell)

Er du på jakt etter en stor familievogn er TEC 720 en vogn du absolutt bør ha med i vurderingen. En tradisjonell planløsning, men med mange finesser og en pris som vil appellere.

Denne vognen lages på samme fabrikk som de tyske vognene Lord Münsterland, uten sammenligning forøvrig. Forgjengeren til TEC-vognen så dagens lys i Obergausen i 1957. Først ti år senere fikk vognene og firmaet navnet t.e.caravans. I 1983 fusjonerte t.e.caravans og Hymer, og TEC ble dermed en del av det store Hymer-konsernet.


Populær løsning

Vi ble begeistret over denne nykommeren, TEC 720 RDK. Med rundsitter og kjøkken bak, midtsitter og køyesenger i midten, og dobbeltseng og bad foran. Planløsningen er som sagt ikke ny, men en er meget populær blant barnefamilier og de med barnebarn som kommer på besøk. Fordi her får man alt det man kan ønske seg. Vognen deles elegant inn i tre rom, dermed har de minste sitt eget “private” lekerom. Tidligere har Bürstner, Dethleffs, Hobby, Kabe og Knaus levert vogner med planløsning som er så godt som identisk med TEC 720 RDK. Ikke rart at de to førstnevnte er veldig like denne vognen, de er nemlig også med i Hymer-konsernet. Men, hvordan kan TEC konkurrere med de andre vognene som både er bedre etablert i Norge, og samtidig har hatt samme løsningen lengre. Jo, TEC har en del detaljer som gjør at denne vognen er spesielt interessant.

Prisnivå

Prisnivået til TEC er ganske likt de to tyske merkene Dethleffs og Hobby, altså blant de rimelige vognene. Men i TEC sine Travel King-vogner får du nå som standard Saphir-pakken, som blant annet inneholder lasteluke, egen vanntank på toalettet, stor takluke, og stabilisator. Alt med en verdi rundt 8.000 kroner. Så prisen burde ikke skremme de som er på utkikk etter en stor vogn med god familieløsning.


Varme

Du kan nå få vannbåren gulvvarme som et tillegg til Alde sentralvarme i TEC-vognene i Norge, og det er et pluss. Både med tanke på vintercamping i nordiske forhold og annenhåndsverdien av vogna. Utførelsen på varmesystemet i vogna er også bra. Konvektorene som avgir varmen fra vannet er montert slik at varmen selv skaper sirkulasjon på luften i vognen. Det er helt nødvendig skal man få best mulig effekt. Luftspalter i sittegruppene ved gulvet, fritt leide for luften under sittegruppen frem mot konvektoren, en skråstilt aluminiumsplate over konvektoren som øker farten på den varme luften, og fritt leide gjennom spalter i overskap.


Toalettrommet

Her finner du dusj og et toalett av typen Thetford kassetoalett med elektrisk spyling. Toalettet har for øvrig egen vanntank, og har både vindu og takluke. Dusjforhenget kan kanskje virke litt billig i en vogn som ellers er gjennomført stilig. Det dekker dessuten kun veggen der døra er montert. Vi er av natur skeptiske til utførelsen av baderom med dusj. Vi har ikke fått testet om rommet er helt vanntett, men i følge forhandler er det helt trygt å bruke dusjen i dette rommet. Vasken er montert utenfor selve toalettrommet, og har godt med skap og hylleplass rundt et stort speil over vasken.


Fakta

TEC 720 RDK
Chassis: Al-Ko
Karroseri: Sandwich (løs takplate)
Garantier: Et års garanti og fem års tetthetsgaranti
Pris veil.: Kr. 199.320,-
Tillegg for Alde sentralvarme med vannbåren
gulvvarme 19.900,-
Produksjon: Tyskland
Sted: Fredrikstad Caravansenter


Vekt og Mål

Totalvekt: 1.900 kg.
Egenvekt: 1.640 kg
Maks last: 360 kg.
Totallengde inkl. kasse: 907 cm.
Karr. lengde: 777 cm.
Innv. lengde: 722 cm.
Bredde utv.: 249 cm.
Soveplasser: 8
Dobbeltseng: 199x152 cm.
Køyeseng: 2x184x70 cm.
Rundsitter.: 218x180/155 cm.
Midtsitter: 180x94 cm.


Utstyr

Ferskvann: 45 liter.
Toalettrom: Thetford toalett.
Dusj: Ja, med delvis forheng.
Varme: Truma eller Alde vannbåren.
Gulvvarme: Elektrisk eller Alde (ekstra).
Varmtvann: Truma eller Alde
TV-antenne: Nei.
Radio/CD: Nei.
Kjøleskap: Dometic 77 liter.
Ovn: Tre bluss.
Kjøkkenvifte: Nei

Les mer her:
www.jaeren-caravan.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden