: Isabella 2005: Nytt konsept gjør det slutt på kalde føtter i forteltet | Din Fritid

Isabella 2005: Nytt konsept gjør det slutt på kalde føtter i forteltet

Det kan godt være litt gulvkaldt og ofte også rikelig med kondensvann i forteltet, hvis man camper vår eller høst. Årsaken er naturligvis det fuktige nordiske klimaet med store temperaturforskjeller mellom natt og dag.

Dette problemet har Europas største forteltfabrikk Isabella, og den jyske fabrikken Fibertex, løst i samarbeid med mange erfarne helårscampere. Løsningen er et helt nytt gulvkonsept, som består av fire forskjellige lag.

Først legger man et spesialunderlag ”GroundCover”. Det skjer før man setter opp forteltet„ og det må gjerne stikke 30-50 cm lenger ut enn teltets grunnareal. Fordelen med dette er, at man beskytter teltsidene mot sprut fra jord og søle, og gresskantene blir ikke nevneverdig møkkete i løpet av sesongen. Det sparer litt rengjøring når teltet tas ned igjen.
Spesialunderlaget er et tynt fibertex-materiale, som er varmebehandlet og uv-stabilt, slik at overflaten tåler solens påvirkning og ikke samler opp grus og småkvist. Derimot kan vannet trenge gjennom, noe som gjør at bakken under kan puste, og vegetasjonen ikke ødelegges.

Forteltet settes opp rett på spesialunderlaget og pluggene festes gjennom underlaget. Inne i forteltet legges deretter en presenning, som er så stor, at den går 10 cm opp langs den innvendige teltsiden hele veien rundt. Presenningen sørger effektivt for, at vann ikke trenger opp i forteltet. Dermed unngås mange problemer med kondens. Oppå presenningen legges et nyutviklet ”Comfort Carpet”. Et fem mm tykt Fibertex-teppe. Det er konstruert som en slags isolering, som forhindrer jordkulde i å trenge opp i forteltet. Det luner uten å suge fukt og er behagelig å gå på.

Når man til slutt legger et godt forteltteppe øverst, oppnår man den høyeste grad av komfort og godt inneklima i forteltet. Mange sesongcampere bruker tre- eller plastgulv i forteltet. Det kan man fortsatt gjøre ved å plassere dem oppå GroundCover, og deretter legge de øvrige lag oppå. De nye underlag- og teppeproduktene markedsføres i Norge av Isabellafabrikken og kan kjøpes hos landets caravanforhandlere. GroundCover leveres i en rull på 1 meter, som inneholder 2m x 18m. ComfortCarpet ligger i 1,5m x 15 m.

Les mer her

www.isabella.net

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden