: Camping L´amfora, Nordspania: Å reise etter solen | Din Fritid

Camping L´amfora, Nordspania: Å reise etter solen

Solen og varmen er etterlengtet, det innrømmer vi alle. Vi befinner oss ca 200 mil fra Danmark, og det lyser allerede en stor sol fra en klarblå himmel. Temperaturen minner om en riktig bra dansk sommerdag. I mai og juni er alt åpent, gresset er grønt og det er relativt få mennesker i farten. Men, i juli og august er det mer fart. Du velger selv hva som passer deg best.


En ren tilfeldighet

Det var egentlig en ren tilfeldighet at vi fant fram til denne fantastiske plassen, men sånn er det jo. Det er som oftest tilfeldighetene som gir de beste opplevelsene. Vi var egentlig på vei hjem fra en lengere reise i Spania, og skulle begynne på hjemreisen fra en plass sør for Barcelona. På grunn av en feiltagelse greier vi å kjøre inn i byen, noe som gjør at vi blir flere timer forsinket. Så når vi kommer fram til Girona i nordre Katalonia, nær den franske grensen, er barna allerede rørende enige om at det er ferdigkjørt for i dag. Vi bestemmer oss for å kjøre til siden og ta en pause og overnatte. Den pausen ble til 3 dager ekstra, før vi igjen fortsatte hjemover.

Foto: L´amfora

Camping – det frie livet

Det er akkurat dette, som er grunnen til at vi camper. Når vi finner noe vi liker stopper vi bare et par dager ekstra. Regner det, eller lever ikke plassen opp til forventningene så kjører vi bare videre. Vi vil bestemme selv. Denne campingplassen tilbyr full service, opplevelser, fasiliteter og aktiviteter til minimum en ukes ferie, og har et bredt tilbud av aktiviteter, deriblant sol og bad. Liker man ikke saltvann finnes et utendørs badeland. Restauranter, underholdning, sykkelturer i området. Listen er uendelig lang. Ikke for at man skal gjøre alt, selv om de fleste aktiviteter er innkludert i den svært så rimelige overnattningsprisen, men man kan altså nok en gang velge selv. Og det er jo det som er så suverent bra.

Det som er mest bemerkelsesverdig med denne plassen, er at store plasser av denne karakteren som oftest lett får en følelse av tivoliområde, og at man kommer til å bo midt i det hele, men det er ikke tilfellet her. De tingene som støyee ligger samlet på ett og samme område, og vil man bo nær dette kan man gjøre det. Vil man ha fred og ro, bo nær strandkanten eller nær epleplantasjen, er det også mulig.


Vi kommer tillbake hit

Til å begynne med var verken Rasmus eller jeg spesielt imponert av de store campingplassene sørpå, men Camping L´amfora er annerledes. For det første er den oppdelt og for det andre er den så grønn. For øvrig gjør det så mye at oppstillingsplassene er store – helt opp til 180 m2 – og det gir mer luft. Sørpå klemmes man ellers ofte inn på tomter som er små som frimerker, noe som blir for tett under høysesong, når det er mye folk. Kanskje gjør det litt at vi befinner oss en bra bit nord for Barcelona, men ikke lengere bort enn, at man uten problemer tar seg dit på en endagstur, om man tenker å bli en lengere tid på plassen.


Fakta

Les mer om campingplassen på www.campingamfora.com(engelsk og tysk). Overnattingspriser som begynner på 85,- kr for 100 m2 store oppstillingsplasser pr natt. Hertil kommer personavgift, som begynner på 25,- kr pr natt.

Man kan også leie såkalte luksusplasser på 180 m2 med strøm og direkte tilkobling til ferskvann og avløp for spillvann for 150,- kr natten. Husdyr er tillatt. F

or den som ikke har egen campingvogn, kan bungalows, mobilehomes og leiligheter leies.

Spar penger med Camping Cheque

Fra begynnelsen av september kan to voksne i for eksempel en campingvogn inkl. oppstillingsplass med strøm, bo på plassen for 113,50,- kr pr natt. Barn opp til 9 år er gratis.

Les mer om fordelene med Camping Cheque på
www.campingcheque.no
Husk at de ikke kan kjøpes på plassen!

Opplevelser i området

Salvador Dalis fødeby og museum i Figueres.
Naturpark Aiguamolls de L´Emporda
Kloster i Sant Pere de Rhodes

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden