: Giottiline 2005: Nytt italiensk bobilsfabrikat til Norge | Din Fritid

Giottiline 2005: Nytt italiensk bobilsfabrikat til Norge

Nytt italiensk bobilfabrikat kommer til Norge.


Historikk

Giottiline er et nytt italiensk bobilfabrikat som hadde norsk premiere på årets caravanutstilling på Lillestrøm, importert av Kabas AS.

Bak disse bobilene står Lorenzo Giotti, som på ingen måte er noen nybegynner i bransjen. Etter avsluttede filosofistudier i 1992 gikk han inn som direktør i sin fars selskap som sto bak produksjonen av Mobilvetta. Da dette i 2000 ble solgt til SEA-Gruppen arbeidet han et par år i styret for dette, før han trakk seg ut og etablerte firmaet Palomar, som lager ulike paneler for industrien.


Design

Bilene som ble vist på Lillestrøm adskilte seg på mange måter fra det konvensjonelle. Som sanne italienske produkter spiller design en vesentlig rolle, og innvendig skiller det meste seg fra det man er vant til å finne i en bobil. Ved siste messen i Düsseldorf viste man også en helintegrert bil der man hadde inkorporert det siste fra kjøkkenmoten i hjemmene, nemlig en kjøkkenøy midt i bilen.


Utvalg

Til Norge kommer i første omgang seriene Graal og Genetics, der man i sistnevnte kan velge mellom, X700, J500 og K900, som alle er basert på Iveco der man på de to førstnevnte kan velge mellom 2,3 og 3,0 liters motorer, på 900 kun 3,0.
Graal-serien omfatter modellene Y400 og Z600, også de på Iveco basis, med mulighet til å velge mellom 2,3 og 3,0 liters motor.
Prisene for Genetics-serien ligger mellom 695.000 og 892.000, mens man for Graal må ut med fra 621.000 til 693.000

Mer info

Les mer på: www.kabas.no

Mer info

Les mer på: www.kabas.no

2005 etablerte han, sammen med broren Federico og en fetter, selskapet Giottiline for produksjon av bobiler samt førerkortfrie minibiler for hjemmemarkedet, noe som inneværende år vil gi en omsetning på 80 millioner Euro.I tillegg er man også engasjert i vinproduksjon, der man på en eiendom i Tollena produserer rundt 130.000 flasker vin på årsbasis.

Bobilene blir foreløpig produsert i leide lokaler i Poggibonsi, som man imidlertid totalrenoverte før man startet produksjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden