: Kanonsommer for svenske campingplasser | Din Fritid

Kanonsommer for svenske campingplasser

Mye tyder på at årets campingsommer på de svenske campingplassene skal bli den beste noen sinne. Til tross for en treg start på sesongen, og en regnfull avslutning i Sør-Sverige er rekorden fra 2003 med 17,1 millioner gjestedøgn klart truet.

Ettersom campingåret strekker seg fra 1. september til 31. august har vi ennå ikke årets tall klare, men de tendensmålinger vi gjorde fram til midten av august tyder på en økning i antallet gjestedøgn med 3-5 prosent, sier Peter Jansson, kontorsjef på den svenske Campingvärdarnas och Stugföretagares Riksförbund (SCR), som har cirka 565 campingverter som medlemmer. Alle campingplasser har imidlertid ikke økt, tvert imot så har sannsynligvis noen gått tilbake, mens andre har økt desto mer.

Det er faktisk slik at for visse områder har været vært for varmt. Det gjelder for eksempel fjellet og i nærheten av noen elver i Norrland. Dit søker det seg ofte fiskere, men det varme og tørre været, framfor alt i juli, gjorde fisket dårlig. Noen elver var nesten tørrlagte.

- Ellers er det som regel sånn at det er de kystnære plassene som øker når det er solskinn og varmt vær, mens storbycampingene bruker å tjene mer på et litt vekslende vær, sier Peter Jansson som også påpeker at de hyggelige campingtallene kunne vært enda bedre dersom ikke starten på sesongen hadde vært så treg.

Finn svenske campingplasser her

www.scr.se og www.camping.se

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden