: Test: Dethleffs 2008 Beduin 765 (2008-modell) | Din Fritid

Test: Dethleffs 2008 Beduin 765 (2008-modell)

Dethleffs Beduin 765 ble introdusert i 2008 som en helt ny modell fra den tyske produsenten. Nytt er også muligheten til å velge fargene på interiøret.

Det er godt med skapplass, og klargjort for flatskjerm

Klassiske løsninger

De store vognene fra Dethleffs går for å være meget godt egnet til barnefamilier, med velplasserte køyesenger og mye plass til oppbevaring. Vi har valgt å se på en av de største Dethleffs-modellene uten køyesenger denne gangen. Kun en fast dobbeltseng foran i vognen. Vi legger til at vognen kan bestilles med køyesenger også, men da mister man et stort kjøleskap og et par andre skap. Dethleffs har et stort utvalg av modeller, og valgmulighetene er enda flere. Beduin-serien retter seg mot de som setter pris på klassiske løsninger i et moderne design. Størrelsene på de 13 modellene i serien går fra fem meter og opp mot åtte meter.

Vår testvogn er den nest største modellen, og har midtstilt seng foran, baderom og skapplass i midten, og kjøkken med tilhørende sittegruppe bak. Vi har sett på en basic Beduin, som i følge forhandler Akershus Caravan er en av de modellene som selges mest

Stor rundsitter med god plass. Du kan velge mellom 11 ulike typer stoffer

Sittegruppe

I testvognen er det kun en sittegruppe, og det er en stor rundsitter i lyst stoff. Bordet er rundet av i kantene, og følger de runde kantene i sofahjørnene. Ganske så smakfullt. Dette forenkler også tilgangen ut og inn av sittegruppen. Over sittegruppen er det åtte overskap, og unde finner vi også der masse plass til oppbevaring. Her er det også tilgang fra en lasteluke utvendig. Spotter i hvert hjørne, og fire spotter rundt en stor takluke gir godt lys på bordet.

Baderom

Baderommet sitter midt i vognen, og er stort og praktisk innredet. Den ene halvdelen er dusjkabinett med fastmontert dusj og god størrelse selv for store mennesker. Den andre halvdelen inneholder vask, skap, speil og et dreibart Thetford toalett med elektrisk spyling.

Dobbeltseng med gangplass på hver side

Soveavdelingen

Soverommet er plassert foran i vognen, og inneholder i vår modell en dobbeltseng med gangplass på hver side. Det gir gode tilgangsmuligheter uansett hvilken side av sengen du ligger på. Det er montert en egen takluke på soverommet, og med en skyvedør stenger du av mot resten av vognen.

Oppbevaringsmulighetene er mange på soverommet. Under sengen er et stort rom, og tilgangen er enkel ved å løfte opp sengebunnen. Denne står oppe av seg selv. Over sengen er det fire overskap, samt at det er skap og hyller på veggene i rommet. To spotter sørger for godt leselys.

Stor benkeplass

Kjøkken

Midt i vognen finner vi badet, klesskap og kjøkkenet. Vi tar først for oss klesskapene. Det er ett stort uten hyller, men med opphengsstang i toppen. Typisk for å henge av seg jakker, skjorter og annet som bør henge på en kleshenger. Høyskap nummer to har flere hyller, så plass for klær er det nok av. Testvognen vår er beregnet for to personer, og da har vognen totalt sett mye plass til oppbevaring. Ved siden av disse to høyskapene er kjøleskap og frys montert.

Det er et 175 liter stort skap fra Dometic, med separat fryseboks. Da har vi kommet frem til selve kjøkkenplassen, som er plassert ved siden av baderommet, og vis a vis kjøleskapet. Benkeplaten er stor og innbyr til matlaging. Den har en oppvaskkum og tre bluss. Under benkeplaten er det masse plass til matvarer, redskap og bestikk. Et stort skap med to hylleplater, et uttrekksskap med tre tråhyller, en stor bestikkskuff og et mindre skap med en hylleplate.

Over benken er det fem overskap i stilig design. Fem spotter gir godt arbeidslys på benkeplaten. Skal du ha middagsgjester så kan du invitere disse med god samvittighet. Kjøkken og sitteplass gjør sitt for at stemningen rundt bordet skal bli god.

Fakta

Dethleffs Beduin 765 DB
Utv. lengde: 786 cm
Utv. bredde: 250 cm
Total høyde: 256 cm
A-mål: 1187 cm
Egenvekt: 1772 kilo
Totalvekt: 2000 kilo
Sengeplasser: 2 (4)
Chassis: BPW
Varme: Alde vannbåren
Gulvvarme: Ja
Avtrekksvifte: Nei
Toalett: Dreibart Thetford
Ferskvann: 70 liter


Konklusjon

Dethleffs treffer en sterk kjøpegruppe med denne modellen. Med en totalvekt på 2000 kilo og total lenge på 905 cm er 765DB en stor vogn å dra rundt på. Vi tror likevel at to voksne mennesker som ønsker seg en alternativ hytte ved sjøen eller på fjellet vil vurdere å kjøpe denne vognen. God plass innvendig, og med et fortelt blir det som en stor hytte. Modellen kan også fås med køyesenger eller en liten sittegruppe i tillegg. Da får du derimot ikke det store kjøleskapet, og du mister noe skapplass.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden