: Glede over avgiftskutt | Din Fritid

Glede over avgiftskutt

Norsk Caravan Club (NCC) gleder seg over at arbeidet med å redusere omregistreringsavgiften for eldre campingvogner har lyktes.


Redusert avgift for campinghengere

NCC har fått gjennomslag for redusert omregistreringsavgift for eldre bilhengere i forslaget til statsbudsjett for 2009. I praksis betyr dette en redusert avgift fra 3054 kroner til 1484 kroner for campinghengere mellom 1000 og 2000 kilo og som er eldre enn 12 år.

- Å få slutt på ulike satser mellom eldre biler og eldre campingtilhengere, er noe NCC har jobbet med i mange år. At disse to gruppene nå blir sidestilt, er et gledelig forslag som vi ønsker velkommen, sier president i NCC, Kjell-Petter Kolberg.

Lavere sats

Regjeringen skriver i sitt forslag til statsbudsjett for 2009:

“Med virkning fra 1989 ble det innført en ny aldersklasse for motorsykler, personbiler og busser eldre enn 12 år, hvor omregistreringsavgift ble redusert. I 1993 ble den reduserte satsen utvidet til også å omfatte eldre lastebiler, varebiler mv. med egenvekt til og med 3 tonn. Biltilhengere har ikke fått en slik reduksjon, noe som innebærer at omregistreringsavgiften for eldre biltilhengere er betydelige høyere enn bl.a. for eldre personbiler. Det foreslås å rette opp i denne skjevheten, ved at omregistreringsavgiften for biltilhengere eldre enn 12 år med egenvekt fra 350 kg til og med 3 000 kg får samme sats som like gamle personbiler.”

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden