: Ungikk avgiftsøking | Din Fritid

Ungikk avgiftsøking

Norske bobilforhandlere sto nærmest i kø for å få registrert bobiler før avgiftsøkningen fra nyttår. 684 bobiler fikk skilter i årets siste måned, og nå har forhandlerne et stort lager av nye bobiler til gammel pris.

I desember 2005 ble det registrert 45 nye bobiler i Norge, i fjor ble det registrert 684.
- Det har vært hektisk. Bare i desember har vi vel registrert rundt 80 bobiler, sier markedssjef Tor Grüner, hos landets bobilimportør, Kroken Caravan i Åndalsnes.

Grunnen er enkel, fra 1. januar økte engangsavgiften fra 13 til 22 prosent, og for forhandlerene var det om og gjør å få flest biler gjennom hos biltilsynet før årsskiftet.
- Både vi og de fleste andre forhandlerene jobbet knallhardt for å registrere flest mulig biler før den nye avgiften trådde i kraft. Mange av disse bilene er ikke solgt enda, men når vi selger dem må vi bare betale omregistreringsavgift. Men forhåpentligvis blir de solgt raskt, sier Grüner.

Les mer i Bobil&Caravan

Totalt ble det registrert 2966 nye bobiler i Norge i fjor. Det er en økning på 1254 fra 2005, altså nesten en fordobling. Hvis man regner med at det ble registrert ca 600 bobiler ekstra i desember, ble det likevel solgt bobiler for 1,3 milliarder kroner i Norge i fjor.

Les mer i Bobil&Caravan nr 1, i salg fra 2. februar.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden