: Bygdeutviklingsprisen for Nordland 2008 | Din Fritid

Bygdeutviklingsprisen for Nordland 2008

Bygdeutviklingsprisen for Nordland er i 2008 tildelt Andøy Friluftssenter i Andøy kommune, som blant annet driver med langtidsleie for campingvogner.

Andøy Friluftssenter fikk utdelt bygdeutviklings-prisen (BU) for Nordland i 2008 Foto: andoy-friluftssenter.no

Bygdeutviklingsprisen er på 50 000 kr og ble nylig overrakt av regiondirektør i NHO Nordland, Edel Storelvmo under Nordnorsk opplevelseskonferanse i Narvik.

Fylkeskandidatene konkurrerer om en nasjonal Bygdeutviklingspris på 200 000 kr, som utdeles under et arrangement i Oslo konserthus 3. desember.

Jury for BU-prisen, som besto av Wenche Irene Kristiansen, styremedlem i IN Nordlands styre og representant for Nordland Bondelag, John Kosmo, fylkesjordsjef ved landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Nordland og Inger Teigstad, avdelingsleder i Innovasjon Norge Nordland, ble enige om å kåre Andøy Friluftssenter ved Ingvild og Nigel Turell til vinnere av årets BU-pris for Nordland.

Juryens begrunnelse

Andøy Friluftssenter har over år utviklet unike mat- og villmarksopplevelser med utgangspunkt i eiendommens ressurser og i samspill med bedriftens kunder. Andøy Friluftssenter er fremtidsrettet i sitt arbeid for stadig å videreutvikle bedriftens opplevelsestilbud. De sier derfor at Andøy friluftssenter skal være ”Best på Nordnorske villmarks- og matopplevelser”. Deres ambisjon er å øke omsetningen ved å tilby vinterturisme, kurs- og konferanser og rekreasjon i et internasjonalt marked.

Bedriftens eiere er bevisste områdets kvaliteter og bruker de lokale ressursene aktivt i deres opplevelsestilbud. De satser på lokale mattradisjoner og mye av råstoffet hentes fra egen eiendom. De fisker laks, feller elg i egen utmark, sanker molte på egne moltemyrer og dyrker smakfulle jordbær.
Eierne er målbevisste og opptatt av å styrke egen bedrift gjennom samarbeid med andre.

Bedriften har et nært samarbeid med andre opplevelsestilbydere i regionen. Bedriften er deltaker i Arenaprosjektet Innovative opplevelser, et nettverksbasert innovasjonsprogram for bedrifter i Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen, hvor målet er å levere opplevelser i verdensklasse.

Bedriftens verdigrunnlag er forankret i en miljøvennlig tenkemåte som gjenspeiler seg i bedriftens profilering og valg av driftsform.
Bedriften representerer et unikt tilbud som stadig videreutvikles fordi eierne er opptatt av å tilfredsstille kundenes krav. Juryen mener at Andøya Friluftssenter er en verdig vinner av Bygdeutviklingsprisen i Nordland i 2008.

Fakta om bedriften

Andøy Friluftssenter er en veletablert naturbasert reiselivsbedrift som eies av Ingvild og Nigel Turell. Bedriften tilbyr overnatting i høystandard hytter, langtidsutleie for campingvogner, har gårdskafè og stor lavvo med serveringsmuligheter. Bedriften tilbyr naturopplevelser som laksefiske, kajakkpadling og sykkelturer (i samarbeid med andre reiselivsbedrifter/guider). Anlegget er tilrettelagt for rullestolbrukere. Dagens overnattingskapasitet er 30 senger, restauranten har 25 sitteplasser og lavvoen gir plass til 70 personer. Bedriften sysselsetter fem personer, tilsvarende 4,5 årsverk.

Anlegget består i dag av fire hytter med overnattingskapasitet til 25 - 30 personer.

Andøy Friluftssenter har hatt en positiv økonomisk utvikling de siste åra. De investerer nå i økt kapasitet både på sitteplasser i restauranten, samt overnattingskapasitet, spesielt tilrettelagt for konferansemarkedet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden