: Vil åpne campingplass på Lundamo | Din Fritid

Vil åpne campingplass på Lundamo

Planen er godkjent av formannskapet, men campingplassen kan bli stoppet av Fylkesmannen.

Fylkesmannen kan avgjøre om det blir campingplass på Lundamo Foto: Illustrasjon: SPORTMEDIA

Knut Stav har planer om å etablere en campingplass på Horgøyen på Lundamo, en halv times kjøring sør for Trondheim.

Ifølge planen som er lagt fram for formannskapet og som ble enstemmig vedtatt, er området på 4,7 mål. I tillegg til plass for campingvogner og biler, er det planlagt å føre opp et service- og sanitærbygg. Tanken er at fiskere skal kunne plassere campingvogner framfor å villcampe langs Gaula. Melhus kommune er i gang med en “oppryddingsrunde” langs Gaula, og har blant annet sett litt på plassering av campingvogner langs laksevassdraget, skriver Trønderbladet.

Ut på høring

Planen skal nå på høring. Den har allerede vært på en høring blant annet til Fylkesmannen og Jernbaneverket. Sistnevnte er imot en slik campingplass fordi en usikret planovergang må krysses, og Jernbaneverket ønsker ikke ytterligere trafikk over denne.

Grunneieren har som tilsvar til dette at campingplassen ikke skal drives som egen kommersiell enhet, og at det først og fremst handler om å legge til rette.

Fylkesmannen har varslet at dersom NVE’s flomsonekart viser at campingplassen blir oversvømmet ved en 200-årsflom, vil de fremme innsigelse. Rådmannen mener at dersom Fylkesmannen skal nekte noen å etablere campingplasser langs Gaula på grunn av en 200-årsflom, vil det være ødeleggende for næringa. Oppstår det flom, mener rådmannen at antall campingvogner vil være så få at de lett kan flyttes unna.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden