: Vintertest: Knaus Royale 580 UK (2008-modell) | Din Fritid

Vintertest: Knaus Royale 580 UK (2008-modell)

Knaus satser på vintercamping og med denne modellen er de godt på vei. Campingvognen er testet på en ukes campingtur til Hemsedal i Norge, der det denne vinteren (red, 2008) har hatt den flotteste sesongen på mange år og det har dermed gjort testforholdene helt optimale.


Suverent soveværelse

Denne modellen har en familievennlig planløsning, som er veldig fleksibel. I bakenden av campingvognen er det dobbeltseng med stort oppbevaringsrom under. Dette er praktisk til oppbevaring av f.eks. fortelt og campingmøbler. Det hele nås fra utsiden via serviceluken. Ovenfor den store dobbeltsengen er det en liten sittegruppe med bord og to små sofaer.

Ovenover dette arrangementet og over dobbeltsengen er det to smale, men lange garderobeskap, som også kan slås ned, slik at det blir to køyesenger.


Flott plass til barna

Har man med tre barn på tur, kan sittegruppen også slås ned til en ekstra soveplass. Fordelen med denne innredningen er, at man på dagtid har mer plass og en ekstra sittegruppe, der barna kan leke og ikke alt må ryddes bort, når det er tid for å spise. Er man mange, er de ekstra sitteplassene også gode å ha. Det kan stenges av mot soveavdelingen, dersom f.eks. barna vil legge seg tidligere.


Romslig badeværelse

I midten av campingvognen er det et stort badeværelse. Spesielt toalettet er stort sett uunnværlig, når man har med barn på tur. På motsatt side er det garderobeskap med masser av oppbevaringsplass.


Særdeles praktisk kjøkken

Ved siden av dette er det et kjøkken med tre gassbluss, avtrekksvifte, håndvask med varmt og kaldt vann og gode store skap med uttrekksskuffer, som er utrolig praktiske. Det er en stor fordel i en barnevogn, at gassblussene er så langt borte fra sittegruppen og bordkanten som mulig. Gassblussene er i denne modellen innebygd bakerst i benkeplaten. Det øker sikkerheten. Det gir også mer benkeplass å arbeide på. På motsatt side står kjøleskapet med fryseboks. Ovenfor dette er det avlastningsbord eller TV-bord. Her er det antenneuttak.


Stor stue

Hele forenden av campingvognen utgjøres av stuen med en sittegruppe for den store familien. Her sitter to voksne og tre barn uten problemer. Bordet kan slås ned, hvis man trenger flere soveplasser. Under sofaen er det enda mer oppbevaringsplass.


Alde varmesystem

Knaus Royale 580 UK/UE er bygget for vintercamping og har en velfungerende Alde 3010 innstallert, som gjør hele arbeidet med å skaffe varme til hele familien. Det gjør systemet utrolig bra. Når det blir så kaldt som på denne turen krever det, at man kjører både på strøm (2000 W) og gass. Man har mulighet til å kjøre på 3000 W, dersom campingplassens el-system kan levere effekten.

Så lenge alle vinterrygglenene og åpningene ved gulvet er åpne, slik at sirkulasjonen sikres, opprettholdes en stuetemperatur på 22 grader uten problemer. Kondens sees bare om morgenen. Selv om det er kaldt ute kan utlufting anbefales. Vognen blir raskt varm igjen.


Konklusjon

Knaus Royale 580 UK/UE har en ekstremt fleksibel planløsning, som både passer en tradisjonell barnefamilie med to eller tre barn eller et besteforeldrepar, som ofte får besøk av barnebarna. Her slås sengene bare ned, når det er behov for dem. Resten av tiden er det ekstremt god plass. Campingvognen klarer fint en tur på vintercamping. Samtidig har man en god sommervogn med store vinduer og store takluker.

Fakta

Total lengde inkl. drag (cm): 769
Total lende med / uten gasskasse (cm): 624 / 583
Total bredde / innvendig bredde (cm): 248 / 234
Total høyde / innvendig høyde (cm): 254 / 195
Tjenestevekt (kg): 1.385
Teknisk tillatt totalvekt (kg): 1.600

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden