: Hollendere redder den konkurstruede Knaus Tabbert Gruppen | Din Fritid

Hollendere redder den konkurstruede Knaus Tabbert Gruppen

1. Januar 2009 ble dagen da man kunne puste lettet ut

Det truede caravankonsernet er reddet fra konkurs av det hollandske investeringsselskapet, HTP Investment BV, og alle de tre fabrikkene videreføres av de nye eierne. Størstedelen av arbeidsplassene, over 1000, er sikret. Knaus Tabbert Gruppen har to fabrikker i henholdsvis Jandelsbrunn i Bayern og Sinntal-Mottgers i Hessen, i tillegg til en fabrikk i Nagyoroszi i Ungarn, der man produserer Eifelland. Før gruppen innførte betalingsstopp var det over 1600 ansatte. Nå er det 1400 igjen. En betingelse for overtagelsen er, at den Bayerske Delstatsregjeringen har stilt en garantikapital på 28 millioner Euro.

De nye eiernes mål er fortsatt å gjøre gruppen til en av de ledende europeiske produsenter av campingvogner og bobiler. ”Vi har en strategi som er basert på både naturlig vekst, og vekst på grunnlag av oppkjøp av andre virksomheter, og vi vil foreta investeringer i alle tre fabrikkene”, uttaler Wim de Pundert fra HTP.

Det hollandske selskapet, med hovedkontor i Venlo, er spesialister på å overta firmaer som er havnet i akutte vanskeligheter. HTP har en årsomsetning på i overkant av 2 milliarder Euro, og ca. 8000 medarbeidere.

Produksjonen av de nye 2009 modellene på de tre fabrikkene kommer snart i gang for fullt, og framtiden ser ut til å være sikret for gruppen, som ble etablert i 2001 som et resultat av en fusjon mellom konkurrentene Tabbert. i Sinntal og Knaus i Jandelsbrunn. Alfried Tabbert startet sin virksomhet i 1934 i Schweinfurt mens Helmuth Knaus etablerte sin virksomhet i 1960 i Marktbreit.

Knaus Tabbert Gruppen var ved sammenbruddet den tredje største produsenten av campingvogner. Når det gjelder bobiler var man rangert som nummer åtte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden