: DK-CAMP: Ny katalog over ”Små plasser” | Din Fritid

DK-CAMP: Ny katalog over ”Små plasser”

DK-Camp, som er Danmarks største organisasjon av privateide campingplasser, innførte for tre år siden et tiltak for en gruppe små campingplasser. Samarbeidet ”Små plasser” inkluderer i dag 37 plasser fordelt over hele Danmark.

Mange av de små plassene har veldig fine forhold. Noen har utleie av båter og andre har opparbeidet fine lekeplasser for barna. Det er også noen små plasser med egen kafeteria og noen har også bygget svømmebasseng. Men det er ikke de fysiske forholdene, som det legges mest vekt på i samarbeidet ”Små plasser”.

Naturen er tettere på, fordi de mindre plassene for det første ligger utrolig vakkert til, men også det faktum at de er mindre, gjør at det legges mer merke til naturen.
Plassene ligger ofte midt i en fredet skog med småsjøer omkring. Det kan også være rett i nærheten av en elv eller en strand. Campingplassen kan også ligge i bakket terreng med en fantastisk utsikt over en typisk dansk natur. Den vakre naturen kan i tillegg nytes direkte fra campingvognen eller teltet.
Den varierte naturen på plassene gir også mulighet for forskjellige naturaktiviteter. Noen er fine for folk med interesse for fiske, andre til fotturer eller sykling.

Selv om plassene er veldig forskjellige, har de også mange felles trekk. Det er ofte vertskapet selv som tar i mot gjestene i resepsjonen. Små plasser er mer fleksible, slik at også spesielle behov kan imøtekommes. Det er høyt under taket og stille, noe som er av stor betydning for mange, som har en stresset hverdag. Av samme grunn er små plasser også ideelle for folk, som vil ha en fin sesongplass for vår- eller høstsesongen.

Mennesker i alle aldersgrupper søker seg til de små campingplassene på grunn av den nærhet plassene legger opp til. Dette gjelder også barnefamiliene, fordi selv ganske små barn raskt finner seg til rette og foreldre og besteforeldre kan føle seg trygge. Det er ikke langt til lekeplassen og det er lett både å finne lekekamerater og hjem igjen. Med andre ord kan barna bedre få oversikt over forholdene på mindre plasser.

Bakgrunnen for samarbeidet er spesielt ønsket fra små plasser innenfor DK-camp om å etablere et fellesskap for å vise et mer nyansert bilde av camping i Danmark. Plassene er maksimalt godkjent for 145 enheter og har to eller tre stjerner. For å bli en del av ”Små plasser” skal campingplassens bygningsmessige standard og plassens vedlikehold generelt være på et anstendig nivå. Campingrådets konsulenter, som besøker plassene årlig, gir poeng ut fra et nøye bestemt system, som alle danske campingplasser vurderes ut fra før de får tildelt stjernene. Medlemmene i ”Små plasser” skal ha et visst minimum av poeng for å bli medlemmer. I tillegg skal man kunne sjekke inn fram til kl. 22.00 i høysesongen.


Fakta

DK-Camp er en organisasjon med mer enn 330 privateide campingplasser.
Ca. 120 DK-CAMP plasser har åpent hele året og tilbyr vintercamping.
Ca. 175 DK-CAMP plasser har QuickStop ordning for bobiler.
Elite CAMP er en undergruppe i DK-CAMP med ca. 26 medlemmer.
I gruppen av ”Små Plasser” er det i dag 37 medlemmer.
I ”CITY CAMP” er det 23 medlemmer.
DK-CAMPs barneklubb heter Campus.
DK-CAMP støtter Hjerteforeningen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden