: Notin – en luksusbobil fra Frankrike | Din Fritid

Notin – en luksusbobil fra Frankrike

I Feurs, rett vest for Lyon, ligger det tradisjonsrike firmaet Notin. Etablert i 1921, og har for tiden spesialisert seg på luksusbobiler tilpasset kundens egne ønsker.

Osaka er en av Notins mer ”normale” halvintegrerte modeller.

Mens de fleste produsentene av luksusbobiler har satset på såkalte Liner-modeller, med blant annet en busslignende front og kjempefrontrute, så ser Notins bobiler – som har både halv- og helintegrerte modeller på programmet – mer ”hverdagslige” ut på utsiden. Et nærmere studium viser imidlertid at utsiden består av en uvanlig kombinasjon av aluminium og glassfiberarmert plast, som både gir en slettere overflate og en utrolig styrke. Overflaten er også lettere å holde ren, sammenlignet med glassfiberarmert plast som jo har mikroskopiske porer i overflaten.

Klassisk planløsning i Notin Osaka.

Allerede ved et raskt blikk kan man også konstatere, at fronten på de helintegrerte modellene har en helt egen design der det bare er stjernen inne i ringen sin som avslører hva slags chassis bilene er basert på.

Utvendig legger man også merke til de praktiske sjalusiene ved alle vinduene, som både forhindrer innsyn og stenger varmen ute.

Enda mer luksuriøs innvendig og utvendig – Notin Volga.

Det er imidlertid innvendig som man finner detaljene som skiller Notins bobiler fra seriebygde standardmodeller.

Alle snekkerarbeidene er for eksempel laget i massiv eik, og kunden kan selv velge om han vil ha den naturfarget eller hvitlasert.

Oppvaskmaskin, om du ønsker det…

Trekket i sittegruppene består av enten lettstelt mikrofiber eller herlig skinn, og også her har kunden store muligheter til selv å velge den fargen han vil ha.

Også de små detaljene viser at Notins bobiler er litt utenom det vanlige, og bilene har mange praktiske detaljer som for eksempel en ”garasje” som er tilgjengelig både fra siden og bakfra.

Notins utvalg består av 8 halvintegrerte modeller, 6 helintegrerte modeller samt 5 helintegrerte modeller i det man betegner Prestige-serien.

Alde vannbasert sentralvarme er standard i Prestige-serien, og kan leveres som tillegg i de øvrige modellene. Alde-installasjonen holder, ifølge Alde selv, en veldig høy klasse.

Noen skandinavisk representant finnes ikke.

Hvitlasert eik og rødt skinn i Notin Volga.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden