: NCT: Nordisk Camping Treff 2009 blir arrangert i Finland | Din Fritid

NCT: Nordisk Camping Treff 2009 blir arrangert i Finland

For 46. gang inviteres i sommer til Nordisk Camping Treff (NCT), som arrangeres vekselvis av de nordiske landene, til Rauhalahti Feriecenter, Finland, for å oppleve Savo og finsk levemåte i Kuopio.

Foto: nct2009.fi

Det Nordisk Caravan Rådet (NCR) er en nordisk samarbeidsorganisasjon for camping, som årlig arrangerer et felles Caravantreff i Norden. NCR består av fem deltagere som er nasjonale organisasjoner i de nordiske landene: Caravan Club of Sweden (S), Dansk Camping Union (DK), Dansk Caravan Klub (DK), Norsk Caravan Club (N) og SF-Caravan ry (FIN).

NCT avholdes i Rauhalahti Feriecenter fra 5.-11. juli 2009, som er en av de tre finske campingplassene, som er klassifisert med fem stjerner. Treffet, som finner sted i begynnelsen av fellesferien, starter med den tradisjonelle åpningen. I løpet av dagene står det forskjellige aktiviteter på programmet, alt fra rundturer og utflukter til mulighet for å ta ferdighetsmerke i kjøring med caravan, Nordisk mesterskap i Caramba, idrettskonkurranser for barn samt golf, og i tillegg står også en nordisk aften på programmet. Videre er det hver kveld dans til orkester for treffdeltagerne. Det forventes at det kommer flere hundre enheter fra de forskjellige landene. I tillegg til å bo i bobil eller campingvogn er det også mulig å overnatte i hytter eller telt.

Treff med varm atmosfære

Juha Hämäläinen, som tiltro som leder hos SF-Caravan ry ved årsskiftet, ser med spenning fram mot det forestående treffet.

- I tillegg til det gode, nordiske samarbeidet har det meldt seg flere frivillige aktører og medhjelpere til gjennomføringen av treffet, forteller Hämäläinen.

- Vi kan glede oss til en felles begivenhet i en varm atmosfære og flott ramme, tilføyer han.

Campingareal med høyt nivå

Områdesjef Reetta Korkalainen fra Kuopios Rauhalahti Feriecenter sier, at stedet shines opp til sommerens begivenhet. Denne høyt ansette campingplassen vedlikeholdes kontinuerlig. Kor-kalainen nevner, at Kuopios attraksjoner er natur, spesielt sjøene samt ulike muligheter for mosjon og programaktiviteter.

- Kjøring med vannscooter eller padling med kajakk på Kalla-vesi oppfyller ferieønskene for de fleste, forteller Reetta Korkalainen om områdets turistattraksjoner.

Rauhalahden Matkailukeskus (Rauhalahti Feriecenter) ligger 6 km fra sentrum av Kuopio og dekker et område på 26 hektar. Området har tilstrekkelig med vognplasser og to separate service-bygninger og over 80 hytter. Det er også 3 adskilte strender med 3 strandsaunaer og Finlands største røyksauna. Dessuten er det lekeplasser for barn, og familieparken Hoksopoli ligger rett i nærheten, og Terrasserestaurant byr på bespisning på området. Dessuten er det feriehus til leie i området.

Transport fra Rauhalahti til byen kan gjøres med offentlige transportmidler, til lands eller vanns.

Påmelding til utfluktene har begynt, og det kan velges mellom sightseeing, vingårdsutflukt samt utflukt til Savonlinna og Punkaharju. Utfluktene betales separat. Finn ytterligere informasjon om treffet, kjøreanvisninger, fergerabatter, Kuopio og Nordiske Camping Dager på svensk, engelsk og finsk på: nct2009.fi.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden