: Tandådalens Camping - Nord Europas største vintercamping åpner nå for sommerturistene | Din Fritid

Tandådalens Camping - Nord Europas største vintercamping åpner nå for sommerturistene

Fra og med i sommer står Tandådalens Camping klar til å ta imot sommergjester, som gjerne vil ha naturopplevelser og eventyr.

Tandådalens Camping eies av svenske Caravan Club. Det er Nord Europas største vintercamping med cirka 700 plasser. Dette innebærer at plassen kan tilby høy standard, med el til samtlige plasser og velutstyrte sanitetsbygninger.

Tandådalens Camping lokker med eventyr og ro

- Men har man bare lyst på fred og ro, så er der også mulighet til det, hvis man legger sommerferien sin til Sälen fjellområde, konstaterer Bill-Arne Andersson, formann for svenske Caravan Club, som i løpet av snart 50 år har eiet og drevet Tandådalens Camping.

Tandådalens Camping var den første campingplassen, som foreningen startet, da den ble etablert i 1958. Trinn for trinn er området blitt bygget ut med nye og større plasser, samtidig som at standarden hele tiden er blitt bedre og bedre. I dag har Tandådalens Camping en høy standard på sanitetsbygningene, som er tilpasset til krevende vintercamping.

– Dette gir store muligheter og gode forutsetninger for å holde virksomheten i gang, også om sommeren, sier Bill-Arne.


Villmarken lokker

I tillegg kommer også at hele lokalområdet satser intensivt på å lokke til seg sommerturistene. Og det er ingen tvil om at interessen for å reise til Sälenområdet vokser. Først og fremst er det naturen og de store områdene med villmark, som lokker turistene.

Selv om det skulle være fullt på campingplassen, så har alle en mulighet til å oppleve, at de er på sitt helt personlige eventyr i villmarken. Om sommeren finnes det så mange muligheter og så stor plass i naturen, at det garantert aldri vil føles trangt.

– Vi har en enestående naturressurs i Sälen fjellområdet, som er en stor mangelvare mange andre steder, konstaterer Bill-Arne. Mange kommer sikkert hit bare for å oppleve roen!

Sportsfiskeparadis

– Vi har allerede fått mange henvendelser fra våre naboland, sier Bill-Arne. For spesielt danske og tyske campere er Sälen fjellområde et av de nærmeste skikkelige villmarksområder. Her finnes gode muligheter til å fiske, til fot- og sykkelturer, men også til mer eventyrlige aktiviteter som spesielle baner for mountainbike, rafting i gummiflåter eller å padle i strie strømmer. Hele familien kan finne spennende opplevelser, når de benytter Tandådalen som base.

Interessen for Sälen fjellområde finnes også lenger ut i Europa. De hollandske turistene vil gjerne reise hit i likhet med engelskmenn og andre folkeslag, som bor i tett befolkede land, er tiltrukket av den store frie naturen.

Fiskemuligheter:
I Sälen fjellområde finnes det mange muligheter for å fiske med flue i strie strømmer, men i sjøene er det også mulighet for å fiske. Der er en del harr, ørret, sik, regnbueørret, sjøørret, gjedde, abbor og brasme.
Det er fine muligheter for å fiske i elvene Fuluälven, Görälven og Västerdalälven, der man kan fange harr, ørret og sik. Å fiske med flue, er en utrolig spennende måte å fiske på, men andre måter er også interessante og effektive. I området finnes det også mange fine bekker å fiske i.

Ønsker man å fiske i sjøer eller i små tjern så finnes det mange i området. I disse kan fangsten bli ørret, sjøørret eller regnbueørret. Det er også sjøer med fine muligheter for å fange gjedde.

Fiskekortene er gyldige over et stort område med rennende vann, sjøer, tjern og bekker. Det finnes to forskjellige fiskepleieområder, Transtrands og Lima. Barn under 15 år fisker gratis, når en voksen ledsager har fiskekort.


Fakta om forskjellige aktiviteter

Fottur:
Sälen fjellområde tilbyr fotturalternativer for de fleste. Totalt finnes ca. 200 km oppmerkede stier med hvilehytter, leskur. Det anbefales å ta utangpunkt fra Sälenringen, som forbinder store deler av stisystemet. Det beste tidspunktet for fotturer er fra St. Hans og fram til månedsskiftet september/oktober.

Det er mulighet til å kjøpe kart over området på Sälens Turistbyrå og på flere bensinstasjoner.

Padling:
Det finnes masser av vannområder i Sälen fjellområde, stille speilblanke fjell- og skogsjøer, men også vilt rennende fosser. Dette innebærer, at den som ønsker å padle, har mulighet for å velge presis det nivået, som passer ens eget behov. Flere arrangører i området tilrettelegger kurs. Kajaktiv i Dala-Floda, noen kilometer øst for Vansbro, er en av Sveriges største arrangører av padlekurs.

Sykling:
Sälen fjellområde lokker med uendelige muligheter for sykkelentusiaster. Det finnes alt fra ganske enkle turer til avanserte downhill-baner for mountainbikes og funparks for de aller mest dristige. Mer informasjon fås via turistbyrået i Sälen eller på Internett.

Sykkelutleie finnes på Kläppens sportshop, Sälen Skilodge, Sälens Kanotcentral, Skidåkarna Lindvallen og hos Kaisers skidbod.

Kultur:
Dalarne har et rikt tilbud av kultur under hele sommerperioden. De store festlighetene i forbindelse med midtsommerhelligdagene (St. Hans) lokker til seg masser av turister. De forskjellige faste attraksjonene er Zorn-museet og Carl Larssons Sundborn, som er det rene paradis for kunstinteresserte, mens de mer danseglade turistene bare ser fram til at dansebanduken åpner i Malung. Denne uken er årets høydepunkt for mange.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden