: Italia: Roma sett fra en campingvogn | Din Fritid

Italia: Roma sett fra en campingvogn

En campingtur til Roma krever god tid pga. den lange kjøreturen. Når man først har kommet fram, overraskes man av mulighetene, og tid har man på ingen måte nok av. CampingNorge.no gir her gode tips om hvordan du får mest ut av tiden i en av Europas flotteste storbyer.

Colosseum ligger i Romas sentrum, der de fleste severdighetene ligger innenfor gå-avstand

Gratis matebuss

Campingplassen Happy Village tilbyr gratis matebuss til nærmeste togstasjon, Prima Porta og herfra er det bare en halv times kjøring til hjertet av Roma. Det anbefales ikke å ta med bilen til Roma, fordi trafikken er så ekstrem. Man mister også en masse tid med å lete etter parkering, så slapp av i stedet og nyt turen på toget gjennom Romas forsteder, som på ingen måte påminner om sentrum.

Romas bysykler er av usedvanlig god kvalitet, men bare for voksne

Til fots eller på sykkel

Roma er en stor by, men det er interessant å vite at de største attraksjonene med unntak av Vatikanet ligger midt inne i sentrum og ses best ved å gå fra sted til sted. Skiltingen er veldig bra. Husk godt fottøy og rikelig å drikke. Prøv også Roma´n Bike, som er et sykkel-delesystem med avleveringssteder fordelt på alle store attraksjoner. Man kan reservere sykler på internett eller ved å kontakte det lokale turistkontoret. Bysyklene holder uvanlig høy kvalitet, men finnes bare i en størrelse. Syklene er til voksne uten barnesete. Velger du sykkelen, så se deg godt for i trafikken. Italienerne er ikke vant til sykler og trafikken er hissig med både mange biler og scootere, som kjører litt fortere enn det vi er vant til her hjemme. Det er ikke sykkelveier.

Skiltingen i sentrum av Roma er riktig god!

En tur rundt i byen

Man blir aldri ferdig med Roma, men når det er sagt kan man rekke ganske mye på en uke. Toget fra campingplassen ankommer til stasjonen Flamino ved Piazza Del Popolo, og herfra kan man fortsette ned langs den populære handlegaten Via del Corso. Ved Via Condotti svinger man til venstre mot den spanske trappen. Her ligger Cafe El Greco, der man uten problemer kan ta dagens første kaffepause. Kafeen er bl.a. kjent for å være besøkt av H.C. Andersen, som elsket stedet. Inne på kafeen henger brev fra han. På Piazza di Spagna kan man bruke lang tid på å kose seg og bare se på andre turister. Husk å gå helt opp på toppen til Trinitatis kirken. Der er det flott utsikt over byen. Nå kan man enten sette kursen mot Piazaa Della Rotonda, der det imponerende Pantheon ligger og deretter videre til gjøglerplassen Piazza Navona. Begge stedene er det uante muligheter for god mat. Ved Pantheon bør man legge veien forbi Caffee Tazza D´Oro, som er berømt for verdens beste kaffe.

Petersplassen

Imponerende bydel

En annen fin tur rundt i byen går også fra Flamino, der man hopper inn i en hestevogn og kjører direkte til Forum Romanum, som inneholder hele det antikke Rom. Det er ganske dyrt, men verdt hver krone ved å trille gjennom sentrum akkompagnert av lyden fra ivrige hestehover. Mindre enn en dag kan man ikke sette av til denne imponerende bydelen. Colosseum, Forum Romanum og Capitol er bare noen av de steder man bør se. Vær oppmerksom på at det ofte er lange køer for f.eks. å komme inn i Colesseum.

Vatikanstaten

Vatikanstaten med Peterskirken, Petersplassen og Engelsborg krever også en hel dag. Hvis man vil høre paven er det søndager kl. 12.00 at han taler til folket. Alle er velkommen og store deler av talen holdes på syv språk.

Campingplassen Happy Village ligger nord for Roma bare noen få kilometer fra motorveien

Campingplassen Happy Village

Happy Village ligger nord for Roma, få kilometer fra motorveien, så den er lett å finne. Gå inn på plassen og se på plassen din, før du kjører dit. Det er kupert og ikke så veldig mye plass å manøvrere på. Selve oppstillingsplassen er liten. Ta gjerne med et solseil, for på mange av oppstillingsplassene er det ikke mulig å sette opp fortelt. Bestiller du på forhånd, så er det viktig at du opplyser om det dersom du har en stor campingvogn (over 6 meter). Hele plassen er dekket av høye trær, som gir deilig skygge. Det er basseng, restaurant, butikk og fine fasiliteter. Det er ingen spesielle fasiliteter for barn. Bassenget er primært til svømming.

Reiserute

Via Danmark, Hamburg, Kassel, München, Innsbruck, Verona, Bologna, Firenze, Roma. Det er ca. 1800 km fra den dansk-tyske grense.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden