: Test: Wilk S3 450 FS (2008 modell) – komfort for to | Din Fritid

Test: Wilk S3 450 FS (2008 modell) – komfort for to

Denne campingvognen er absolutt verdt å se nærmere på, hvis man er på jakt etter en klassisk planløsning med dobbeltseng, kjøkken, toalett og sittegruppe, som er ideell for et par. Campingvognen er testet på en to ukers campingtur til Roma.

Her stanser vi foran Happy Campings inngang. Det siste stykket er bratt

Kjøreegenskaper Wilk S3 og Hyundai I30 CRDI

På en tur til Roma utsettes et vogntog for alle former for kjøring og ganske mye motorveikjøring. Uansett, hvor vi kjørte med denne ekvipasjen, gikk det helt upåklagelig. Det er overskudd i bilen til, at man på motorvei kan kjøre forbi uten problemer. I kupert terreng er det også greit overskudd i motoren. Det er en fordel, når campingplassen ligger i fjellene.

Klassisk utvendig design på Wilk S3

Avdempet utvendig design

Wilk har et klassisk utvendig design, som er veldig avdempet. Det er ofte vanskelig å se forskjell på de forskjellige modellene. Stjernene er stort sett den eneste indikatoren. Noen vil kalle det kjedelig, andre tidløst. Håndtak er pent avrundet, serviceluker sitter alle fornuftig plassert. Gasskassen er romslig og med lav lastehøyde. Døren er todelt og har myggnett.

Stuen er svært fleksibel

Fleksibel stue

Stuen, som er bakerst i vognen rett ovenfor inngangen, er svært fleksibel. Først og fremst er det en alminnelig sittegruppe. Pulten i midten kan fjernes så man får en større sittegruppe, noe som er en fordel når man har besøk. Plassene er imidlertid ikke så dype og derfor best egnet til barn. Hele sittegruppen kan slås ned, så man får en ekstra dobbeltseng. Det er god belysning og myggnett i alle vinduer.

Lite men praktisk kjøkken

Lite og praktisk kjøkken

Kjøkkenet er ikke stort, men har alt. En god detalj er komfyren med de tre gassblussene, som er trukket tilbake i benkeplaten. Det gir ekstra god arbeidsplass. Skap og skuffer er romslige og flere av dem kan trekkes ut, så det er lettere å kommet til tingene sine. Kjøleskapet er rett til venstre for inngangen.

Praktiskt toalett

Toalett med utvendig håndvask

Forrest i vognen er det soveværelse og toalett med utvendig håndvask. Hele denne avdelingen kan stenges av, hvis den ene går til sengs før den andre. Toalettvinduet er melkehvitt. Det er praktiske skap både på toalettet og utenfor ved håndvasken. Det store garderobeskapet og gassvarmeovnen er i forlengelsen av håndvasken. Praktisk midt i vognen.

Der er stort oppbevaringsrom under dobbeltsengen

Stor dobbeltseng

Ved siden av toalettet er det dobbeltseng og masser av overskap. Under sengen er det et stort oppbevaringsrom til f.eks. fortelt og campingmøbler. Det nås også utenfra via serviceluken. Det er også myggnett i alle vinduer i soveværelset.

Hele veien igjennom gjennomført og man får mye campingvogn for pengene

Konklusjon

Man får utrolig mye campingvogn for pengene, men ikke så mye image. Wilk er ganske nøytral, men der er snakk om tysk grundighet og det ses flere steder i vognens konstruksjon. Innredningen er hele veien gjennomført, verken mer eller mindre. Der er det man har bruk for og det er god plass til to personer og man kan alltids få f.eks. barnebarn på besøk.


Fakta

Totalbredde: 232 cm
Totallengde: 665 cm
Egenvekt: 1010 kg
Totalvekt: 1300 kg
Lasteevne: 290 kg

Hyundai I30 CRDI kan dra 1400 kg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden