: Østerrike: Øtztal, Sølden og Arlberg | Din Fritid

Østerrike: Øtztal, Sølden og Arlberg

Øtztal, Sølden og Arlberg, tre velkjente vintersportsnavn i de østerrikske alpene. Sølden blant annet for den faste verdenscupåpningen i alpint hver sesong.

Selve Øtztal-dalen er 67 kilometer lang, og her ligger tre kjente reisemål for skiglade nordmenn, nemlig Sølden, Obergurgl og Hochgurgl. Øtztal blir kalt høydepunktet i Tirol, både for sine kvaliteter og mange fjelltopper som rager langt over 3000 meter over havet. Sølden går på høyoktan vinteren igjennom, blant annet som vert forWorld Cup i alpint, mens Obergurgl og Hochgurgl er mer fredfullt og stille.

Sølden er kjent for flere ting, først og fremst som et fantastisk reisemål for skientusiaster som liker fart, bratte nedfarter, After ski og høyt tempo. Sølden er ansett som en av de fremste skiområder i Østerrike. Her går det 34 skitrekk, heiser og fjellbaner oppover fjellsidene, i et nettverk som gjør at du kan velge og vrake i 146 kilometer nedfarter.


Øtztal

En av de mange spektakulære opplevelsene i Øtztal er å ta heisene opp til BIG 3, det vil si fjelltoppene Gaislachkogl (3058m), Tiefenbachkogl (3309m) og Schwarze Schneid (3370m). Dette er det eneste stedet i Østerrike hvor det går hele tre heiser opp til fjelltopper på over 3000 meter. Påhver av de høye fjelltoppene er det bygget en utsiktsplattform. For å komme opp til plattformen på Schwarze Schneid må du gå 120 meter, litt ekstra anstrengelser i 3000 meters høyde. Plattformen på Tiefenbachkogel har en smal utstikker som går 25 meter ut over med fjelldypet under seg, og i kun to stålvaiere! Heftig! Helt på toppen av Wurmkogl i Hochgurgl ligger Top Mountain Star, en futuristisk liten bygning – 3080 meter over havet – med en fantastisk utsikt over alpelandskapet. «Top Mountain Star» er en bar. Dette er av verdensklasse!

After ski i Sølden

Etter lange dager i skibakkene, fortsetter livet i Sølden med After ski, fra klokken 16.00. Da blir det liv i telter og på barer, og ikke minst ungdommen synes disse timene etter tempoet i bakkene gir rikelig anledning til å slappe av og synge ut sammen – bokstavelig talt. Det hender ofte at timene blir korte og «After ski avlsuttes ikke før det går mot morgenkvisten.


Obergurgl og Hochgurgl

Familier holder seg mest til Obergurgl og Hochgurgl. Motto for Obergurgl og Hochgurgl er “Skiområde med topp kvalitet i Alpene”: Og dette lever disse to virkelig opp til. Høyt oppe i Alpene, med skiløyper og nedfarter som ligger på mellom 1800 og 3000meter er dette selve inntrykket av et postkortmotiv fra Tirol med 21 hvite fjelltopper som reiser seg mot himmelen. Fra naturens side er også dette området mer familievennlig. I tillegg er det barneskiskoler her. Den helt store livsnytelsen blir kombinasjonen mellom en lang skidag og noen timer i Aqua Dome i Lëngenfeld. Her er det utendørsbad, varme bad, sauna og spa, og etter en lang dag med slitne muskler kan det være godt å føle eksklusiv velvære. Og i tillegg få strukket ut og kanskje få svetten ut av kroppen i treningssentret, før en god middag.


Arlberg med tradisjoner

For over 100 år siden startet dette fantastiske skieventyret i Alpene, nærmere bestemt nettopp i Arlberg. Og siden den gang er området utviklet seg til å bli både glamour og luksusferie i beste Holllywood-stil. Dersom det hadde eksistert en “walk on the fame” for all verdens skiresorts, så ville det utvilsomt vært i Arlberg. De fem sjarmerende landsbyene som utgjør reisemålet Arlberg er Lech, Zürs, Stuben, St. Christoph og St. Anton. Disse landsbyene har gjennom årene utviklet seg med hver sin eksklusive image. Og det er slik de gjerne vil fremstå i det internasjonale skimiljøet. Derfor markedsfører de seg som Lukseriøse Lech, Sofistikerte Zürs, Bekvemme Stuben, Eksklusive St. Christoph og Kosmopolitiske St. Anton. Her er det snø nok, masse puddersnø, 85 kabeltrekk og heiser, 280 kilometer med merkede løyper og 180 kilometer off-pistenedfarter.


Flest ”kokkeluer”

Arlberg er også viden kjent for å gi sine gjester gastronomiske opplevelser og har flest “kokkeluer” – toques –i hele Europa, tildelt av den anerkjente franske restaurantguiden Gault Millau. I tillegg florer kulinariske smaker i Arlbergs mange hytter, after-skiklubber og snackbarer. Neste vinter er de store begivenhetene i Arlberg White Ring i Lech og Zürs i januar. Dette er et skiløp med rundt 1000 skiløpere hvor fellesstart skjer på Rüfikopf i 2 337 meters høydeover havet. Skiløpet er på rundt 22 kilometer, og løperne må gjennom høydeforskjeller på hele 5 500 meter!. I slutten av april er det White Rush i St. Anton am Arlberg, hvor mange fra Lech og Zürs i januar også deltar. Og den som til sammen får høyest plassering i begge løpene får ærestittelen White Star.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden