: AL-KO Chassiser med ESP øker kjøresikkerheten | Din Fritid

AL-KO Chassiser med ESP øker kjøresikkerheten

ESP – antisladdsystem – er i dag standard på omtrent alle nye personbiler. Det kommer stadig mer også på tyngre kjøretøy.

I henhold til det svenske veivesenets trafikksikkerhetseksperter er antisladdsystem det største trafikksikkerhetstekniske framskrittet på veldig lenge. Det sparer liv og forhindrer ulykker gjennom at så langt fysikkens lover tillater det å hjelpe føreren til å beholde kontrollen over kjøretøyet. Lovbestemmelser kommer om et par år, men AL-KO venter ikke på det.

I samarbeid med Bosch har man i en toårs periode utviklet en spesialversjon for toakslede Fiat Ducato med AL-KO chassis. En grunnleggende egenskap for AL-KO chassisene er at de skal gi bedre kjøresikkerhet, stabilitet og komfort for bobiler enn det originalchassiset byr på. Med ESP heves nivået ytterligere.

Leveransene starter i løpet av våren noe som innebærer at bobilprodusentene kommer til å kunne tilby ESP til modellåret 2011. AL-KO regner med at produsentene av premiumbiler som markedsføres som skandinaviatilpasset kommer til å tilby ESP for å gi kundene maksimal trygghet på veien. For treakslede AL-KO chassiser innebærer introduksjonen av ESP en mer komplisert tilpasning, men arbeidet pågår for fullt for å løse dette før lovbestemmelser innføres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden