: Eximo - nytt merke på det nordiske markedet | Din Fritid

Eximo - nytt merke på det nordiske markedet

Lyst på campingvogn, men lommeboka er ikke like interessert? Kanskje du skal prøve Eximo, et nytt merke på det nordiske markedet som du får for under 100.000 kroner.

Eximo betyer «frigjørelse», og vognene lages i Polen. Faktisk på gamle maskiner fra Bjølseth i Jømna, det norske merket som ikke finnes lengre. Men KABE kjøpte opp konkursboet til Bjølseth, og deler av maskinparken brukes nå i Ujazd i Polen for det nye merket Eximo. De første vognene er solgt i Norge, og vi regner med å produsere 200 vogner i året. Det er enklere kjørevogner, der prisen er en viktig faktor, sier KABEs salgssjef Klas-Göran Nilsson.

KABE har sammen med et polsk firma bygget opp et helt nytt produksjonsanlegg iUjazd.Det er ikke hver dag vi ser nyemodeller fra en helt ny fabrikk. Med nye Eximo kan vi tilby campingvognkundene vognermed en lav vekt og til en lav pris, skrev KABEs sjefAlf Ekströmda man lanserte det nye merket. Og med vogner i den aller billigste og minste klassen håper nå KABE-konsernet å kunne tilby et komplett tilbud med KABE og Adria allerede i sortimentet.

Eximo-serien består fra starten av fire modeller i tre størrelser – 370, 410 og 510. Eximo Sport 370 er en utpreget vogn for to personermed tverrstilt kjøkken lengst bak og en romslig sittegruppe i fronten. Den koster altså under 100.000 kroner. 410-modellen har fast dobbeltseng og hygieneavdeling i fronten samt dinett for tre personer bak, mens 510-modellen finnes med to. Eximo er campingvognen for deg som elsker friheten det gir å bare hekte den på og dra i vei.Og det er ikke bare prisen som er lav. Også vekten er så lav at du kan trekke den med en litt mindre bil og med vanlig B-førerkort, mener KABE, som foreslår at Eximo kan brukes somen perfekt liten gjeste-, jakt- eller fiskehytte… Denminstemodellen, Eximo Sport 370, veier mindre enn 1.000 kilo og er 557 centimeter lang. Det går å sove tre personer i den, men den egner seg best for to. Mellommodellen Eximo Sport 460 har soveplass for fire, er 637 centimeter lang og veier fra 1080 til 1300 kilo. Alle vognene har en innvendig høyde på 195 centimeter, mens den innvendige bredden er 215 centimeter.

Toppmodellen 520 finnes imodellen 520B og 520 L. B-modellen egner seg best for barnefamilier og har to enkle køyeplasser i tillegg til en dobbeltseng,mens L-modellene finnes i to varianter, enten med dobbeltseng eller to enkeltsenger fram. Begge med to soveplasser bak i en dobbeltseng, som dog bare er 127 centimeter bred mot 200 centimeter foran. Lengden på 520-modellene er 686 centimeter, og vekten på hele vogna er omtrent som for 460-modellen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden