: NCT 2010 - Årets Nordiske Camping Treff | Din Fritid

NCT 2010 - Årets Nordiske Camping Treff

Årets Nordiske Camping Treff vil gå av stabelen i perioden 11-17. juli. Arrangementet har blitt avholdt hvert år siden 1964, og i år er det Caravan Club of Sweden, den Sydsvenske seksjonen, som står bak begivenheten.

Treffet er lagt til Tomelilla i et område av landet som betegnes som Sveriges Provence. Selve treffområdet er lagt til en motorsportsarena, Svampabanen, som ligger rett vest for byen, der det opp gjennom årene har vært utkjempet harde dueller i blant annet rallycross.

Programmet omfatter i store trekk kjente elementer fra disse arrangementene. Innkjøringen starter 11. juli. Det er samme dag som VM-finalen i fotball spilles og man understreker at denne vil bli overført på storskjerm. Det er hele uken igjennom lagt opp til både underholdning på treffområdet i tillegg til fellesutflukter med forskjellige temaer i nærområdet med buss.
Dans står selvsagt på programmet og til dansekveldene har man fått orkestrene Perikles of Sweden og Black Jack til å stå for musikken.

I tillegg til de organiserte utfluktene gis det mange tips til reisemål i området man kan besøke i egen regi, der det spesielt er trukket fram en tur til Ystad, der man kan vandre i ”Wallanders fotspor”, og et besøk på verdens minste museum, Hasse & Tage museet. Av andre severdigheter kan nevnes Ales Stenar, Christinehofs Ekopark, Lödahus Chokladkultur, veterantog og flere kunstgallerier og kunsthåndverkere.

Treffet er åpent for medlemmene av de nordiske caravanklubbene og påmelding kan gjøres via disse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden