: Test: Carado C 100 | Din Fritid

Test: Carado C 100

En kjørevogn i lettvektsklassen som passer perfekt for et par med et lite barn.


Sittegruppen

Sittegruppa hadde helt klart høyeste prioritet da vognarealet ble fordelt. Her er det god sitteplass til minst åtte personer og sittekomforten er svært god. Rundsittegruppa er plassert helt fremst i vogna. Det store avlange bordet med avrundete hjørner måler hele 118 gange 80 centimeter. Hele veien over sittegruppa er det plassert overskap. Hele ni i tallet. Høyden på skapene er 32 centimeter, de er 53 brede og har en dybde på 30 centimeter. Under hele overskapsrekka er det ei lita åpen hylle. Belysningen består av ei krone i taket samt spotter i hjørnene i tak og under overskapet. Over bordet er det plassert ei lita takluke. Mellom vinduet i frontveggen og putene i sittegruppa er det ei stor åpen hylle.


Kjøkken

Plassert helt bakerst i vogna. Benkeplata er 136 centimeter bred og 64 centimeter dyp. Arbeidshøyden er på greie 94 centimeter. Helt til venstre er det et nedfelt Thetford Spinflo gassbluss med plass til tre relativt store kjeler samtidig. Glassplate til å dekke blussene når de ikke er i bruk er på plass. Til høyre er det nedfelt oppvaskkum i metall. På veggen til høyre er det montert tre flaskeholdere. Under gassblusset er finner du kjøleskapet. Et 107 liters Thetford skap med fast frysedel. Under oppvaskkummen finner vi først en bestikkskuff. Denne er 47 centimeter bred, 13 høy og 37 centimeter dyp. Under bestikkskuffen er det plassert et skap, som er 68 centimeter høyt, 57 dypt og 54 centimeter bredt. Skapet er delt i to med ei hylle og i døra er det montert ei søppelbøtte. Kjøkkenet har to overskap. Disse er 42 centimeter høye, 27 dype og 52 centimeter brede. Skapene er delt i to. slik at det blir to smale hyller på ti centimeter nederst og to store 32 centimeter øverst. Helt til høyre er det ei åpen hylle som er delt i to. Samme dybde og høyde som overskapene. Bredden er 18 centimeter. Tre spotter plassert under overskapene, vindu mellom overskap og kjøkkenbenken samt ei stor takluke gir greit lys for kokken. Kjøkkenet er også utstyrt med ei overtrekksvifte.


Bad

Badet er plassert ved siden av kjøkkenet. Til venstre er det montert et vendbart Thetford kassettoalett. I motsatt hjørne finner vi servanten, som er i samme materiale som oppvaskkummen i kjøkkenet. På sideveggen er det vindu og sanitærrommet har egen takluke. To spotter over servanten utgjør belysningen. Dette badet har relativt god skapplass. Over vinduet er det plassert et lite skap, som er 41 centimeter høyt, 30 bredt og 14 centimeter dypt. Skapet er delt i to. På endeveggen er det to åpne hjørnehyller, mens det under vinduet er et skap som går fra hjørne til hjørne og består av to åpne hyller helt til venstre. Videre følger et lite skap og det hele avsluttes av servanten med ei stor åpen hylle under. I døra er det montert håndkleholdere. Vogna er utstyr med dusjgulv, men dusjing er verken tilrådelig på grunn av at hyller og skap ikke er beskyttet mot fukt. Dusjing er heller ikke mulig da armaturen i servanten ikke har lang slange og er fastmontert. Konklusjonen er et sanitærrom som har det meste en trenger, bortsett fra muligheten for en dusj.


Oppbevaring

I tillegg til lagerplass beskrevet under sittegruppe og kjøkken er det godt med lagerplass i vogna. Et garderodeskap er plassert mellom sittegruppa og badet. Dette er 141 centimeter høyt, 60 dypt og 56 centimeter bredt. Hengehøyden på 126 centimeter. Under skapet er Trumatic varmeanlegget plassert. Mellom sittegruppa og inngangsdøra finner vi et skap som går fra gulv til tak. Nederst er det et skap som er 82 centimeter høyt, 53 dypt og 29 centimeter bredt. Oppå dette skapet er det ei bordplate. Overdelen av skapet består av to åpne hyller. I tillegg er det noe lagerplass i den integrerte gasskassa. Selv etter at alt standardutstyret er på plass.


Sengeplasser

Vogna har ikke egen fast seng, så soving foregår i sittegruppa. Ved å slå ned bordet blir det ei stor dobbeltseng med ei liggeflate på 196 gange 211 centimeter. Det er også mulig å sove uten å slå ned bordet. Da har vi to enkeltsenger som hver blir på 196 gange 60 centimeter. Ut i fra sengeplassene er dette ei vogn for to, men det er plass til et lite barn i midten når sittegruppa er gjort om til ei dobbeltseng.


Oppbygging

Også denne vogna bygd opp på et AL-KO helgalvanisert understell på en aksel. Dekkdimensjonene er 185/R14 C. I motsetning til sin medduellant har denne vogna et svært konvensjonelt utseende og er stort sett tegnet med bruk av linjal. I vogna vi testet var det elektrisk gulvvarme. Dette er ekstrautstyr. Oppvarming av vogn og varmtvann er basert på Trumaticutstyr. Ferskvannstanken er på 45 liter, er plassert under sittegruppa og har utvendig påfyllingstut. Heller ikke denne vogna produseres med Alde-oppvarming og passer derfor best i årets ni varmeste måneder

Fakta

Totalvekt:1.350 kilo.
Egenvekt: 870 kilo.
Total lengde: 400 cm.
Total bredde: 232 cm.
Innvendig høyde:195 cm.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden