: Best vintercamping i Østerrike | Din Fritid

Best vintercamping i Østerrike

Vintercamping blir stadig mer populært også i Mellom-Europa. Den tyske bilorganisasjonen ADAC har testet campingplasser som er åpne hele året, og kommet fram til at den beste vintercampingen får du Østerrike.

Østerrike har et flott tilbud både når det gjelder skibakker og gode campingplasser, som her i Sölden

Camping har alltid vært populært i Europa

Camping har alltid vært populært i Europa, men det er først de siste årene camping i is og snø er kommet skikkelig på mote hos tyskere og andre mellomeuropeere. I følge ADAC finnes det rundt 380 campingplasser i Mellom-Europa som tilbyr vintercamping, og ADAC har plukket ut 25 av disse som sine favoritter. Hele 17 av plassene ligger i Østerrike, mens tre i Tyskland og tre i Italia har fått plass på listen. Det beste tilbudet finner du i Tirol, som har hele 12 campingplasser på listen.

Kriteriene for testen var ved siden av komfort og campingplassens utrustning, sanitæranleggene, heis- og løypetilbud, andre fritidstilbud og forbindelse med skibuss. De fleste vinterplassene er dyrere enn sommerplassene, men så ligger de som regel tett ved et alpinanlegg eller en preparert skiløype. De har også servicetilbud som direkte gassoppkobling og gode sanitæranlegg på plassen. Mange av plassene har også svømmehaller, badstue, dampbad eller boblebad. Derfor vil camping være et godt alternativ til hotell hvis du skal på skiferie i Alpene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden