: Camping i Østerrike: Terrassencamping Schlossberg Itter – camping midt i sjarmerende Tyrol | Din Fritid

Camping i Østerrike: Terrassencamping Schlossberg Itter – camping midt i sjarmerende Tyrol

Leter du etter en campingplass, som er utrolig lett å komme til samtidig som at fasiliteter er ut over det vanlige og servicen er på topp, så er Terrassencamping Schlossberg Itter i Brixental i Tyrol, verdt å se nærmere på.


Fantastisk naturskjønt område

Få campingplasser er så grønne som Terrassencamping Schlossberg Itter, hvor Alpene omkranser plassen i alle retninger. Det er skog og åpne jorder og man kan selv velge hvor man vil ligge. Plassen er delt inn i terrasser slik at alle har flott utsikt, når man har kommet på plass. Deretter er campingplassen utgangspunkt for opplevelser i området og de er det mange av, fordi Alpene i seg selv er et uutømmelig område, som man aldri blir ferdig med.


Hopfgarten – fylt av idyll

Hopfgarten im Brixental ligger under fem km fra campingplassen og er en typisk by med ekte Tyrolerstemning. Her går livet sin gang og man har på ingen måte en fornemmelse av, at folk har det travelt. Tvert i mot er det god tid til kafébesøk og en prat på benken i parken. Det er ikke mange turister og nesten ikke noe trafikk.


Opp i fjellene fra byen Söll

Man kan ikke besøke dette området uten å dra opp i fjellene. Det kan anbefales å dra til byen Söll, som ligger ca. 15 km fra campingplassen. Her kan man velge å gå til toppen av flere fjell, dit det er merkede løyper, men man kan også velge den lette og litt dyrere løsningen å ta skiheisen, som også går om sommeren. Så kommer man på kort tid helt opp til Hohen Salve 1829 moh. På toppen kan man velge å nyte en kopp kaffe eller en frokost på restauranten. På toppen kan man også besøke den lille sjarmerende kirken.


Fotturer på alle nivåer

Hvis man helst vil gå oppe i høyden, kan man fortsette på flere markerte turstier fra Hohen Salve. Hold øye med værutsikten og velg en dag med flott vær, hvis det er mulig. Husk praktisk tøy, for været skifter raskt. Man kan velge å gå ned til mellomstasjonen, hvor man finner Hexenwasser og et par spisesteder. Det tar ca. en time. Man kan hele tiden se heisen over seg og på den måten orientere seg.


Hexenwasser – suverent område for barnefamilier

Ved mellomstasjonen finner man Hexenwasser (heksevann), som er et helt fantastisk lekeområde og vannanlegg. Lekeplassen er utfordrende for både små og større barn og så er den først og fremst utfordrende på den fine måten, fordi barnas fysikk blir testet. Lekeplassen er laget av naturmaterialer.

Hexenwasser er også et stort vannanlegg bygget på en slik måte at det inngår 100 % i naturen og vannet, som brukes i de forskjellige aktiviteter er en del av et naturlig vannstrøm, som renner ned fra fjellet. Vannanlegget består blant annet av et såkalt Kneip-anlegg, hvor man kan få fotmassasje og gå på steiner av forskjellige størrelser. Flere av disse steinbassenger med friskt fjellvann er også med på å stimulere blodomløpet. Det er også et stort anlegg for barn, der fantasien utfordres gjennom lek med vann. Her kan man få utrolig lang tid til å gå. Ta evt. piknikkurv med og nyt naturen og det gode været, mens barna boltrer seg.


Campingplassen

Det er velordnede forhold på camping Terrassencamping Schlossberg Itter i Tyrol. Det hører til sjeldenhetene å finne en østerriksk campingplass, der det ikke er ordnede forhold, men Terrassencamping Schlossberg Itter er likevel noe helt ut over det vanlige. Fasilitetsbygninger er en opplevelse i seg selv. Det er dusj med massasje, familierom og i det hele tatt utrolig fine bade- og toalettfasiliteter. Ute på selve plassen er det likeledes ordnede forhold og en veldig bra stemning. Skulle man nevne et lite minus er det, at trafikken fra den nærliggende veien, høres hele tiden.


Kveldskos ved grillen

Når kvelden faller på, begynner campingplassen å summe av kveldsaktiviteter, matlaging og grilling. På fine sommerkvelder er det et helt spesielt tidspunkt. Man åpner en god flaske vin og hygger seg ved grillen, mens barna boltrer seg på lekeplassen uten å tenke på hverdagens gjøremål eller faste sengetider, som man har hjemme. Akkurat som det skal være, når man er på ferie.


Herlig vertskap

Vertsparet på Terrassencamping Schlossberg Itter er en stor del av den sjarmen, som er på plassen. Man ser dem hele tiden i ferd med rengjøring, opprydding og i det hele tatt holde-orden-i-sakene arbeid. Det er flott, at de er synlige og viser gjestene, at de går inn for plassen. Etter min mening lykkes det til fulle. Det bor også utrolig mange skandinaver på campingplassen både sommer og vinter. Det forstår man godt. Den er hyggelig, det er orden på sakene og så er den utrolig lett å komme til.


Få, men gode barneaktiviteter

Terrassencamping Schlossberg Itter er ikke en stor campingplass med aktiviteter for barna fra morgen til kveld, men de aktivitetene som finnes er på et nivå, der alle kan være med. Selv om det snakkes tysk følger de utenlandske barna greit med. Når man er indianer, er det ikke så viktig om man snakker samme språk. Aktivitetslederne er gode til å få med de utenlandske barna på leken. Lekeplassen er til fri bruk hele dagen og den er imponerende. Stor, morsom og utfordrende på en fin måte.


Lite, men effektivt basseng

Sommer i Tyrol er det samme som varme dager, der solen står høyt på himmelen og temperaturen gjør, at man lengter etter litt avkjøling. Det får man i bassenget. Den er ikke stor, men den oppfyller det grunnleggende behovet – en forfriskende dukkert i sommervarmen. Det er et mindre basseng til de små gjestene. Bassenget kan også brukes til mosjonssvømming om morgenen.


Dagstur til Tiefental

En annen dagsutflukt, som kan anbefales, er en tur til Tiefental, som ligger ca. 30 km fra Terrassencamping Schlossberg Itter. Her kjører man først på en veldig smal asfaltert vei gjennom en vakker og frodig dal. Deretter blir veien til en grusvei og fortsatt like betagende. I enden av veien ligger Almwitschaft Tiefental, som er en liten fjellhytte med mulighet for en liten forfriskning. Innenfor henger store spekepølser og lufttørket kjøtt.


Prøv de lokale spesialitetene

Her kan det anbefales å smake på de lokale varene, som hovedsakelig består av lufttørkede skinker, spekepølser, lokale oster og hjemmebakt brød. Det smaker himmelsk og nytes i deilig frodig natur med grønne fjellskråninger og gressende kuer. Har man et bilde av Tyrol på netthinnen, så må det være noe, som minner om denne plassen. Luften er ren, det er høyt under taket og den østerrikske servicen er hyggelig og alltid forbundet med et hjertevarmt smil. Man føler seg trygg og velkommen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

På forsiden